traže se polufinalisti

Oslabljeni Real traži pobjedu kod Atletica, Juventus želi postići gol

Sport / Nogomet | 22. 04. 2015. u 08:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras, nakon kojih će biti poznate dvije ekipe koje se pridružiti Barceloni i Bayernu u polufinalu.

Monaco dočekuje ekipu Juventusa, dok u Madridu igraju gradski rivali Real i Atletico.

Prvi susret između madridskih klubova na "Vicente Calderonu" završio je bez golova. Real se suočava s problemima zbog ozljeda nekoliko ključnih igrača, među kojima su Modrić, Benzea i Bale, dok zbog suspenzije neće moći igrati Marcelo.

- Moramo živjeti s ozljedama, to smo radili i ranije. Bit ćemo bez nekoliko važnih igrača, ali ne treba nam veća motivacija. Atletico je jak, jedan od najboljih klubova na svijetu kada je obrana u pitanju, tako da ćemo morati učiniti ono što nismo uspjeli na njihovom stadionu - kazao je trener Reala Carlo Ancelotti.

- Važan je susret za klub, navijače i igrače. Cijela ekipa zaslužuje da igra jer su motivirani i u dobroj formi - kazao je.

Ancelotti nije želio objaviti početni sastav, navodeći da će to uraditi uoči utakmice. Važno mu je, kako kaže, fokusirati se na igrače koji će igrati a ne na one koji ne mogu.

- Imamo mnogo opcija kada su u pitanju zamjene povrijeđenih igrača. James (Rodriguez) je veoma efikasan u ovom trenutku i mnogo će nam pomoći, dok (Javier Hernandez) igra dobro što je pokazao protiv Malage, u dobroj je formi - kazao je trener Reala.

Diego Simeone, trener Atletica, kazao je da igrači moraju da uživaju u ovom trenutku, jer ovakve utakmice se ne igraju često.

- Nema pritiska, ali postoji odgovornost. Mislim o tome kako da naudimo Realu, a ne o ozljedi Luke Modrića. Fokusirani smo samo na sebe - kazao je Simeone.

On neće moći računati na suspendiranog Maria Suareza.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Monaco i Juventus. Talijanski klub je u prvom susretu slavio s minimalnih 1:0, a trener Massimiliano Allegri navodi da će njegov tim u meč ući sa željom da ostvari novu pobjedu.

- Nisam siguran kakva će biti taktika Monaca, ali mi želimo postići pogodak. Monaco igra dobro u obrani i ima fizički jake igrače, tako da će biti teško kao i u prvoj utakmici. No, i mi imamo kvalitetu i mogućnost da prođemo dalje. Trebamo biti hrabri i fokusirani - kazao je Allegri.

Leonardo Jardim, trener Monaca, navodi da njegovi igrači moraju odigrati "perfektan meč".

- Morat ćemo malo riskirati da bismo prošli. Igrat ćemo inteligentno i pokušati postići gol, a ne primiti. Moramo biti mirne glave. Volimo igrati na ispunjenom stadionu, to nas motivira. Ali ne zaboravimo da će tu biti i navijača Juventusa - kazao je Jardim.

Kopirati
Drag cursor here to close