FK željezničar

Osim: Lud je onaj koji misli da ih možemo izbaciti bez problema

Sport / Nogomet | 28. 06. 2012. u 17:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odmah nakon izvlačenja parova za pretkolo Lige prvaka u kojem će Željezničar odmjeriti snage protiv slovenačkog Maribora u bh. javnosti stvorila se slika kako će plavi sigurno dalje.

Istog mišljenja i to nepodijeljenog su i navijači tima sa Grbavice, koji je već uhvatila euforija, a da igrači još nisu istrčali na teren, pa se tako već razmišlja o tome koga će Željo izvući u trećem pretkolu.

Ipak, sve navedeno je sasvim drugačije u stvarnosti, jer Slovenci su, za razliku od Željezničara, daleko bolja i iskusnija ekipa, koja iza sebe ima dobre rezultate u Europi, dok je plavima najveći doseg meč protiv Newcastlea, u kojem su rutinski ispali.

Za razliku od Želje, Maribor je pobjeđivao Glasgow Rangerse, a svojevremeno i Villarreal, dok je Željo gubio od Malage, Hapoela, Maccabija...

"Moramo se spustiti na zemlju", kaže Amar Osim, jedan od rijetkih koji nije podlegao euforiji. Tvrdi kako je Maribor apsolutni favorit u ovom dvomeču, a da je Željin najveći problem upravo ta euforija koja se stvorila nakon izvlačenja, usprkos činjenici da su svi priželjkivali upravo Slovence.

''Smiješno je što se od nas očekuje da se prošetamo protiv Maribora, a slobodno napiši da je lud čovjek onaj koji misli da ih možemo izbaciti bez problema", smatra Osim, te pojašnjava da su Slovenci bili poželjniji protivnik od Bate Borisova ili pak Izraelaca od kojih je Željo ispadao dvije godine zaredom...

"Protiv Maribora imamo više šansi nego što smo ih imali protiv Hapoela. Sa njima smo imali tek pet posto šansi i to nam se trebalo poklopiti da se njihova četvorica otruju dan prije utakmice, da jednog prevari žena, pa da ne misli na fudbal, da dvojica dobiju stomačnu gripu i da sudija dođe nadrogiran, dok to s Mariborom nije slučaj. Protiv Slovenaca, usprkos činjenici da su bolja i iskusnija ekipa od nas, imamo šanse da ih zadeveramo, a čim smo to u stanju, onda se možemo nositi s njima, a daleko od toga da smo sigurni u prolaz dalje", riječi su Amara Osima.

Kopirati
Drag cursor here to close