Europska liga

Osijek na Gradskom vrtu poražen od Austrije Beč

Sport / Nogomet | 17. 08. 2017. u 20:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu posljednjeg pretkola Europske lige nogometaši Osijeka su pred 15,000 gledatelja na stadionu Gradski vrt izgubili od bečke Austrije 1:2.

Osijek je poveo u 15. minuti golom Muzafera Ejupia, a samo četiri minute kasnije domaćin je mogao i do drugog gola. Nažalost, Borna Barišić je iz kaznenog udarca pogodio okvir gola. U nastavku susreta gosti su okrenuli rezultat, a golove su zabili Christoph Monschein (27) i Raphael Holzhauser (60).

Uzvrat je 24. kolovoza u St Poltenu.

Nakon što su u prva tri pretkola izbacili UE Santa Colomu, potom švicarski Luzern, te ugledni nizozemski sastav PSV Eindhoven, Osječani su doživjeli domaći poraz od Austrije kojih je udaljio od plasmana u natjecanje po skupinama EL. Zoran Zekić je s pravom upozoravao na austrijski sastav koji se pokazao kao opasna i odlično organizirana momčad. Međutim, još uvijek nije sve gotovo i ispred Osijeka je još najmanje 90 europskih minuta, javlja HRT.

Osijek je sjajno otvorio utakmicu i poveo je u 15. minuti. Bočkaj je brzinski izveo slobodni udarac asistiravši Muzaferu Ejupiju koji je pobjegao gostujućoj obrani i iskosa pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije Austrija je mogla izjednačiti. Serbest je snažno tukao i pogodio gredu. U 19. minuti Osijek je imao sjajnu priliku za 2:0. Kadiri je u kaznenom prostoru srušio Tomislava Šoršu, a najstrožu kaznu izveo je kapetan Borna Barišić. Nažalost, pogodio je okvir gola.

Kazna je stigla u 27. minuti. Gosti su izveli brzu kontru, a Monschein je sjajnim udarcem pogodio dalji kut domaćeg gola za 1:1.

U drugom poluvremenu prvu priliku imao je Osijek, no Šorša se spetljao na sedam metara od gola gostiju. Šest minuta kasnije Austrija je povela nakon što je Holzhauser prekrasno pogodio iz slobodnjaka s 20 metara. Samo dvije minute kasnije Austrija je mogla i zaključiti pitanje pobjednika. No, Malenica je zaustavio Piresa, dok je De Paula promašio odbijanac.

Osijek je mogao izjednačiti u 64. minuti, no Grezda je prebacio gol. Do kraja susreta domaćin je lovio barem remi, ali nije uspio.

OSIJEK - AUSTRIA BEČ 1-2
OSIJEK. Stadion Gradski vrt - 15,000 gledatelja; Sudac: Deniz Aytekin (Njem);
Strijelci: 1-0 Ejupi (15), 1-1 Monschein (27), 1-2 Holzhauser (60)
OSIJEK: Malenica - Šorša, Škorić, Lesjak, Barišić - Mioč (od 72. Jambor), Petrović (od 46. Pušić) - Bočkaj, Lopa, Grezda (od 73. Perošević) - Ejupi
AUSTRIJA BEČ: Hadžikić - Larsen, Kadiri, Westermann, Martschinko - Prokop (od 86. Tajoiri-Shradi), Serbest, Holzhauser - De Paula (od 90. Cancola), Monschein (od 78. Friesenbichler), Pires
Kopirati
Drag cursor here to close