novi format

Osam klubova za trokružni sustav, četiri za play-off

Sport / Nogomet | 14. 06. 2016. u 12:35 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u hotelu Park u Vogošći održan sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova BH Telecom Premijer lige.

Povod sastanka je novi format natjecanja za sezonu 2016./2017. Naime, Premijer liga je skraćena na 12 klubova, ali još nije određeno u kojem formatu će se igrati.

Direktor odjela za natjecanje i upravljanje događajima NS-a BiH Elmir Pilav predstavio je dva moguća modaliteta natjecanja za sezonu 2016/2017. – trokružni sistem i sistem natjecanja u dva dijela, s ligama za prvaka i ostanak.

Prvi sistem podrazumijeva 33 kola gdje se ekipe međusobno sastaju po tri puta, a kod natjecanja u dva dijela igrala bi se 32 kola. Timovi se međusobno sastaju po dva puta nakon čega se liga dijeli na ligu za prvaka i ligu za ostanak koje bi činilo po šest klubova.

Nakon rasprave predstavnici osam klubova su trokružni sistem natjecanja ocijenili kao prihvatljiviji, dok je sistem natjecanja u dva dijela podržan od strane četiri kluba.

Konačna odluka bit će donesena na idućoj sjednici Izvršnog odbora NS-a BiH koja će biti održana u utorak, 21. lipnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close