Južnjačka utjeha

Orlovi srušili Brycha: FIFA poslala njemačkog suca kući nakon jedne utakmice!

Sudac iz Münchena na utakmici sa Švicarskom je u tolikoj mjeri razljutio srpsku reprezentaciju da je izbornik Krstajić takvo njegovo suđenje nazvao ratnim zločinom kojim bi se i sud u Haagu trebao pozabaviti.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se njemačkom sucu Felixu Brychu ispadanjem Elfa u grupnoj fazi otvorio put sve do samog finala Svjetskog prvenstva, ovaj njemački sudac vraća se doma nakon samo jedne odrađene utakmice.

Kako piše Spiegel, FIFA više ne računa s Brychom u narednim utakmicama, a sudbinu mu je najvjerojatnije zapečatio sporni trenutak koji je digao puno prašine u javnosti - mogući nedosuđeni jedanaesterac na utakmici između Švicarske i Srbije, na kojoj je ovaj sudac dijelio pravdu.

Sudac iz Münchena na toj utakmici je u tolikoj mjeri razljutio srpsku reprezentaciju da je izbornik Krstajić takvo njegovo suđenje nazvao ratnim zločinom kojim bi se i sud u Haagu trebao pozabaviti.

Srbijanski nogometni savez uložio je službeni prosvjed FIFA-i, a sad je očito kako ni krovna organizacija nije bila posve sigurna je li tu sve čisto, te je Brycha poslala s turnira. Inače, Brych je na svom prvom Mundijalu, prije četiri godine u Brazilu, sudio dvije utakmice.

Na Europskom prvenstvu 2020. godine, ovaj poznati njemački sudac možda će dobiti šansu za suđenje upravo u rodnom gradu Münchenu.

Inače, Spiegel piše kako najveći kandidati za suđenje finalne utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostaju Alireza Faghani iz Irana i Malang Diedhiou iz Senegala. Obojica dolaze iz zemalja učesnica Mundijala, ali su njhove reprezentacije ispale nakon faze po skupinama.

Nizozemac Björn Kuipers i Argentinac Néstor Pitana sudit će u četvrtfinalu već po četvrti put na ovom svjetskom prvenstvu. Kuipersu je dodijeljen susret između Engleske i Švedske, a Pitana će pravdu dijeliti Urugvaju i Francuskoj.

Kad se govori o njemačkim sucima, treba spomenuti Rudolfa Glöcknera, koji je jedini od njih sudio neko finale svjetskih prvenstava u povijesti. Bilo je to 1970. godine, kad su u završnici Mundijala u Meksiku igrali Italija i Brazil.

Kopirati
Drag cursor here to close