Mostarski derbi

Opet je bilo tvrdo, neizvjesno, ali je Zrinjski slavio

Nitko u derbiju kao takvom ne želi izgubiti.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2021. u 09:28 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošao je još jedan derbi. Koji se osim po konačnom rezultatu teško može pamtiti po nečemu drugom. Opet je bilo tvrdo, ne lijepo za gledanje što je i logično. Jer nitko u derbiju kao takvom ne želi izgubiti. A kada je takva utakmica onda je i svaka pogreška posebno teška ili se skupo plača.

Prije početka utakmice Zrinjski je ostao bez Bekića, na drugoj strani u prvom dijelu ozlijedio se Brandao. Velež je pokušao da se nametne u ranoj fazi utakmice, da ostvari željeni posjed, ali u tom nije uspio. Zrinjski je svoj pritisak pojačavao kroz prekide, koje Velež jako loše brani u dosadašnjem dijelu sezone. Uglavnom to bili prekidi u zoni iz koje se može izravno šutirati ali i centrirati. Pa je iz jednog takvog Zrinjski stigao do gola. Velež je u život vratio lošom reakcijom Kukić koji se baš prošle sezone istakao na golu Slobode protiv Veleža. Uglavnom, u prvom poluvremenu bilo je jako malo aktivne, čiste igre.

Slika na terenu se nije previše mijenjala niti u nastavku. Opet se više gledalo kako ne dozvoliti protivničkoj momčadi da se razigra, nego što se pokušavalo napraviti nešto prema naprijed. Što je opet u takvoj situaciji odgovaralo Veležu. Naravno, mijenjali su tu obojica trenera, na dvadeset minuta prije kraja Dudić je ispucao svih pet izmjena, dok je Jakirović napravio četiri. Međutim, tu možda čak i dolazimo do segmenta koji jako važan, ne samo za ovu utakmicu, već bi mogao i za cijelu sezonu.

Zrinjski je dobrano promijenio igrački kadar. Na početku u prvih nekoliko kola tu su kao nova lica, svježa krv u sredini bili Savić i Kamenar, u posljednje vrijeme sve veću minutažu ima Malekinušić, a sada su tu, s klupe ulaze Sabljić, Šipovac, Memija. Igrači kojih naravno nije bilo prošle sezone i koji mogu biti jedna vrsta iznenađenja za protivničke ekipe, trenere.

Velež je također pravio izmjene, ali sve su tu ili uglavnom igrači koji su već određeno vrijeme. Neki su imali problema s ozljedama, neki s formom i čini se da promjene bilo pojedinačne igračke ili taktičke ne daju rezultata. Zato je u ovakvoj utakmici malo svježine, itekako dobro došlo Zrinjskom koji je na kraju iskoristio priliku koja se ukazala Bilbiji i koju rijetko propušta realizirati.

Opet je gradski derbi odlučen u finišu utakmice, Zrinjski je upisao petu pobjedu sezone, Velež treći poraz. Zrinjski možda u posljednjih nekoliko utakmica ne izgleda kao na početku, uvjerljivo, razigrano, ali nerealno je očekivati da može ostati u takvom ritmu. Ipak, Zrinjski je u posljednja četiri susreta uzeo osam bodova. S druge strane Velež jedan manje, međutim, Velež je već sada u rasporedu izuzetno teških i zahtjevnih utakmica u kojima mora pronaći ono nešto što bi u utakmicama koje bude slične ovoj protiv Zrinjskog, moglo biti prevaga na njihovu stranu.

Niti jedni niti drugi nemaju vremena za neke velike analize, jer se ide s ritmom subota - utorak odnosno srijeda. Zrinjski će u subotu dočekati Rudar iz Prijedora, Velež će u goste Željezničaru, na Grbavicu.

Kopirati
Drag cursor here to close