Za četiri minute i 30 sekundi

Openda zabio najbrži hat-trick u Le Championnatu za 50 godina

Lens je na gostovanju pobijedio Clermont sa 4:0, a susret je obilježio Lois Openda postigavši tri gola za četiri minute i 30 sekundi, što je najbrži "hat-trick" u Le Championnatu u posljednjih 50 godina.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2023. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 27. kola francuskog nogometnog prvenstva Nantes i Nice su odigrali 2:2 čime je klub iz Nice produžio niz bez poraza na 10 kola. Gosti su dvaput vodili, ali je Nantes oba puta uspio izjednačiti. Povela je Nice u 5. minuti golom Terema Moffija.

Izjednačio je Moussa Sissoko u 31. minuti, a samo četiri minute kasnije domaćin je mogao i do prednosti nakon što je Dante skrivio kazneni udarac. Pucao je Ludovic Blas, ali je pogodio gredu. Nice je do nove prednosti stigla u 71. minuti golom Youssoufa Ndayishimiyea, ali je Mostafa Mohamed u 88. minuti postavi konačnih 2:2.

Lens je na gostovanju pobijedio Clermont sa 4:0, a susret je obilježio Lois Openda postigavši tri gola za četiri minute i 30 sekundi, što je najbrži "hat-trick" u Le Championnatu u posljednjih 50 godina. Četvrti pogodak je zabio Alexis Claude-Maurice u 76. minuti.

Montpellier je u gostima uzeo tri boda kod Ajaccio. Čovjek odluke je bio rezervista Wahi koji je dobio priliku u 61. minuti. Šest poslije se upisao u strijelce.

Bodove u gostima je osvojio i Toulouse. Za prvi gol na stadionu koji nosi naziv po slavnom Raymondu Kopi se pobrinuo Danac Mikkel Desler. Gol za ispostavilo se konačnih 0:2 postiže Nizozemac Thijs Dallinga u 46. minuti.

Lorient je golovima u ranoj fazi utakmice te na samom kraju slomio otpor Troyes. Prvi gol je djelo Bamba Dienga, dok je točku na i stavio Stephane Diarra u drugoj minuti nadoknade.

Kopirati
Drag cursor here to close