EURO

Opcije Vatrenih za prolaz

Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda…
Sport / Nogomet | 12. 11. 2019. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda je hrvatska nogometna reprezentacija već ranije mogla osigurati nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine, "Vatreni" su još uvijek u komotnoj situaciji. Vizu za EURO svjetskim doprvacima donosi i bod protiv Slovačke u subotu na riječkoj Rujevici.

Pobjeda

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i direktan plasman na svoje šesto europsko prvenstvo.

"Vatreni" bi u tom slučaju bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba EURO-a koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Naime, status nositelja i mjesto u prvom jakosnom potu osigurat će šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najviše bodova, a odabranici Zlatka Dalića na toj ljestvici imaju vrlo male izglede za ulazak među šest najboljih.

Remi

Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda. Dakle, potvrdu prvog mjesta i plasman na europsku smotru, ali i mjesto u drugom bubnju. Naime, Belgija, Italija, Engleska, Ukrajina, Španjolska, te vrlo vjerojatno Njemačka i Nizozemska imali bi više bodova od hrvatske vrste.

Poraz

Poraz bi zakomplicirao situaciju, ali ne i nužno značio oproštaj od EURO-a.

Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales - Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, "Vatreni" bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija Hrvatskoj ostaje doigravanje kroz Ligu nacija, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close