Prokletstvo Bundeslige

Oni su sjajni nogometaši, ali im je Bundesliga skoro uništila karijeru

Immobile, Osimhen i Sanches redom su proglašeni promašajima u njemačkim klubovima, a sad je Ciro osvojio Zlatnu kopačku Europe, Victor postao najskuplji igrač u povijesti Napolija, a za Renata je Lille odbio ponudu od 70 milijuna eura!
Sport / Nogomet | 02. 08. 2020. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / Norbert Schmi, Witters, Swen Pförtner / dpa / Immobile, Osimhen i Sanches proglašeni su velikim promašajima u Bundesligi

Ciro Immobile, Victor Osimhen ili pak Renato Sanches igračka su imena koja ovih dana, posebno prva dvojica, pune sportske rubrike.

Zajedničko im je da su u Bundesligi doživjeli pravu igračku traumu, neki gotovo tragediju, ali su u nekim drugim ligama pokazali svoju klasu, piše Bild.

Dolazili su u njemačke klubove kao velike nade, za ne baš mali novac, ali su vrlo brzo prodavani za puno niže cijene, samo da se ne izgubi sve uloženo.

Immobile, Osimhen i Sanches redom su proglašeni promašajima u njemačkim klubovima, a sad je Ciro osvojio Zlatnu kopačku Europe, Victor postao najskuplji igrač u povijesti Napolija, a za Renata je Lille odbio ponudu od 70 milijuna eura!

Victor Osimhen

Nigerijac Victor Osimhen (21) potjeran je iz Wolfsburga, a prije nekoliko dana potpisao je za Napoli ugovor uz obeštećenje od 60 milijuna eura, s bonusima čak 70, i tako srušio klupski rekord koji je držao Hirving Lozano. Meksikanca je Napoli prošle godine platio 38 milijuna eura.

Osimhen je bio velika želja brojnih engleskih klubova uključujući Manchester United, Arsenal i Manchester City, ali je Napoli prvi poslao službenu ponudu u Lille, koja je onda i prihvaćena.

U njemačkom Wolfsburgu je Osimhen boravio od 2017. do 2019., odigrao 16 utakmica i protivnički gol nije pogodio niti jednom. Vukovi su ga prvo iznajmili u Belgijski Charleroi za 3,5 milijuna eura, a onda u  Lille, gdje je u 27 utakmica postigao 13 golova, podsjeća Bild.

Ciro Immobile

Drugi primjer je Ciro Immobile, kojeg je Borussia Dortmund kupila 2014. godine od Juventusa za 18,5 milijuna eura. Često je sjedio na klupi, a u 34 utakmice ubilježio je deset pogodaka. Često je 'gostovao' u rubrici najvećih promašaja u povijesti Milijunaša.

Žalio se na njemački mentalitet, svoje suigrače, svaka mu je dlaka smetala... Godinu kasnije posuđen je Sevilli, da bi 2016. pristupio ekipi Lazija.

U upravo završenom prvenstvu Serie A utrpao je 35 golova u 36 utakmica i 'oteo' Zlatnu kopačku Lewandowskom (34 gola). Upravo je dolaskom u Borussiju Immobile trebao zamijeniti Poljaka koji je tada prešao u Bayern...

Trenutno je tržišna vrijednost talijanskog strijelca oko 40 milijuna eura.

Renato Sanches

Renato Sanches (22) je 2016. godine za 35 milijuna eura prešao u Bayern, osvojivši prethodno priznanje "Golden Boy Award" za najboljeg mladog igrača Europe do 21 godine. Bio je te godine i najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u nekom od finala Prvenstva Europe, kojeg je i osvojio s Portugalom.

U Bayernu se nije snašao, pa su ga nakon godinu dana poslali na posudbu u Swansea, ali se nakon povratka u München ponovno nije snašao.

Bio je nezadovoljan i izgubljen, jer nijedan od Bayernovih trenera s kojima je radio nije mu uspijevao pronaći stalno mjestu timu. Prošle je godine za 20 milijuna eura prodan u francuski Lille. Tu je odigrao dobru sezonu, a predsjednik Lillea Gérard López kaže - "Imali smo primjerice ponudu za Renata Sanchesa od 70 milijuna eura, ali smo odbili", prenosi Bild.

Milik i Tosun

Slične avanture u Bundesligi imali su i Poljak Arkadiusz Milik (26) i Turčin Cenk Tosun (29)

Milik se nije snašao u Bayeru iz Leverkusena, da bi proigrao u Ajaxu, a odatle prešao u Napoli i to za 32 milijuna eura. Bayer ga je iz Górnika Zabrze doveo za nešto više od 2,5 milijuna, ali na njemu nije profitirao poput Ajaxa koji ga je od Apotekara otkupio za 2,8 milijuna.

Slično se proveo i Cenk Tosun (29) koji je u mladosti nogomet učio u Eintrachtu iz Frankfurta, ali se nije uspio nametnuti pa je 2011, za pola milijuna eura odštete prešao u turski Gaziantepspor, a tri godine kasnije besplatno ga je dobio Bešiktaš.

Engleski Everton ga je 2018. kupio za 22,5 milijuna eura. Trenutna mu je vrijednost oko 12 milijuna, ali ponajviše jer zadnjih mjeseci ne igra zbog teže ozljede koljena.

 

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close