''Vatreni''

Omjeri Hrvatske s potencijalnim suparnicima na SP-u

Hrvatska je tako smještena u drugu jakosnu skupinu, a to znači da ne može u skupini igrati protiv Španjolske, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Perua
Sport / Nogomet | 30. 11. 2017. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak, 1. prosinca će doznati imena suparnika u jednoj od skupina svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

FIFA je odustala od dosadašnjeg određivanja jakosnih skupina prema kontinentalnim federacijama i za SP u Rusiji jakosne skupine određene su prema FIFA-inoj ljestvici objavljenoj 16. listopada.

Hrvatska je tako smještena u drugu jakosnu skupinu, a u prijevodu to znači da ne može u skupini igrati protiv Španjolske, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Perua.

Za nositelje su postavljeni domaćin Rusija, te Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska I Francuska. Od ovih osam reprezentacija ''Vatreni'' imaju najgori skor s Portugalom. U četiri međusobne utakmice upisala je četiri poraza, a posljednji na lanjskom EURO-u u Francuskoj u osmini finala, piše Hina.

Hrvatska nikada nije pobijedila niti Brazil. U tri međusobne utakmice ima remi i dva poraza i to oba ostvarena na svjetskim prvenstvima. U Njemačkoj 2006. je izgubila 0:1, a na posljednjem SP-u 2014. u Brazilu 1:3.

Negativan skor hrvatska vrsta ima i protiv Francuza. U pet međusobnih ogleda doživjela je tri poraza uz dva remija. Argentinu je jednom pobijedila u četiri međusobna susreta, dok protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca ima po dvije pobjede i poraza, te jedan remi.

Najbolji skor ima protiv Rusije. U tri susreta ostvarila je jednu pobjedu i dva neodlučena ishoda. Pozitivan omjer hrvatska reprezentacija ima i protiv Belgije i protiv Poljske.

Hrvatska će u Rusiji nastupiti na svom petom svjetskom prvenstvu. U dosadašnja četiri nastupa Hrvatska je odigrala 16 utakmica, ostvarivši 7 pobjeda dva remija i 7 poraza uz pozitivnu razliku pogodaka 21-17, piše Hina.

Protiv europskih reprezentacija igrala je pet susreta ostvarivši četiri pobjede (Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Italija), a izgubila je jedino od Francuske (1-2) . S reprezentacijama iz Srednje i Južne Amerike, te Kariba igrala je sedam puta i pritom upisala šest poraza i jednu pobjedu. Po dva puta su je pobjeđivali Brazilci I Meksikanci, a po jednom Argentina i Ekvador, dok su ''Vatreni'' na svjetskoj premijeri porazili Jamajku.

Od azijskih reprezentacija igrala je jedino s Japanom i to dva puta, ostvarivši pobjedu i remi, dok su protiv Australije remizirali 2-2. Od afričkih reprezentacija igrala je jedino protiv Kameruna pobijedivši ga 4:0.

 

Omjeri Hrvatske s potencijalnim protivnicima na SP

NOSITELJI
RUSIJA 3 1 2 0
NJEMAČKA 5 2 1 2
BRAZIL 3 0 1 2
PORTUGAL 4 0 0 4
ARGENTINA 4 1 1 2
BELGIJA 7 3 2 2
POLJSKA 5 3 1 1
FRANCUSKA 5 0 2 3

3. SKUPINA
DANSKA 5 2 1 2
ISLAND 6 4 1 1
KOSTARIKA - - -
ŠVEDSKA 4 3 0 1
TUNIS ---
EGIPAT 1 0 1 0
SENEGAL --
IRAN 2 1 1 0

4. SKUPINA
SRBIJA 4 1 3 0
NIGERIJA ---
AUSTRALIJA 6 2 2 2
JAPAN 3 1 1 1
MAROKO 1 0 1 0
PANAMA ---
J.KOREJA 7 3 2 2
S.ARABIJA --

Kopirati
Drag cursor here to close