Priče koje stižu iz Italije i SAD-a

Olivier Giroud: Od Svjetskog zlata do MLS-a?

Prema informacijama koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Giroud ima preferencije zaigrati za LAFC, što mu je trenutno prva opcija.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2024. u 14:51 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tračevi o potencijalnom transferu Oliviera Girouda u Los Angeles Football Club (LAFC) MLS-u kruže nogometnim krugovima već neko vrijeme. Čini se da su ovi spekulacije sve izvjesnije s obzirom na činjenicu da mu ugovor s talijanskim Milanom istječe u lipnju ove godine.

MLS kao opcija

Nekoliko momčadi već se raspitivalo o mogućnosti angažmana Francuza. Trenutne informacije iz Italije sugeriraju da još nije bilo razgovora o produženju suradnje između 37-godišnjaka i Milana. No, s obzirom na neizvjesnu situaciju, sve opcije su otvorene - produžetak suradnje s Milanom, odlazak u MLS ili možda transfer u neki drugi klub, s obzirom na veliki interes za uslugama ovog iskusnog napadača.

Ipak, prema informacijama koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Giroud ima preferencije zaigrati za LAFC, što mu je trenutno prva opcija. Dodatni poticaj za ovaj potencijalni transfer jest i prisutnost dugogodišnjeg suigrača iz francuske reprezentacije, vratara Huga Llorisa, u LAFC-u.

Sjajna karijera 

Karijera Oliviera Girouda obilježena je brojnim uspjesima i značajnim doprinosom francuskom nogometu. Bio je ključni igrač u osvajanju svjetskog zlata 2018. godine te srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Njegov značaj u reprezentaciji bio je neizmjeran, budući da je bio jedan od glavnih pokretača njihovih napada i ključni igrač u ostvarenju tih velikih uspjeha.

U klubovima koje je predstavljao, Giroud je ostavio dubok trag. Proveo je šest sezona u Arsenalu, postigavši 105 golova u 253 nastupa, te četiri sezone u Chelseaju, gdje je upisao 39 pogodaka i 17 asistencija u 119 utakmica.

S momčadi Chelsea osvojio je po jednu Ligu prvaka i Europsku ligu. Nakon toga, prešao je u Milan za relativno nisku naknadu, gdje je postao ključni igrač u napadu. U 121 nastupu za Milan, zabilježio je 46 pogodaka i 20 asistencija, pridonoseći usponu kluba u Serie A. U ovoj sezoni za Milan trenutno broji 26 nastupa u domaćem prvenstvu i na svom kontu ima 12 pogodaka i čak 8 asistencija.

Na individualnoj razini Francuz se sigurno može pohvaliti s FIFA Puskas nagradom koju je osvojio 2017. godine za najbolji pogodak sezone. To je napravio u dresu Arsenala postigavši popularni „scorpion kick“ u utakmici Premier lige protiv Crystal Palacea.

Rekorder

Osim toga, Giroud trenutno drži rekord za najviše postignutih golova u povijesti francuske reprezentacije, s 56 golova u 129 nastupa. Njegova prisutnost na terenu uvijek je bila inspirativna za suigrače i strah za protivnike.

Mogućnost Giroudova prelaska u MLS donosi novu dinamiku u svjetski nogomet, a njegovo iskustvo i kvaliteta mogli bi imati značajan utjecaj na rast LAFC-a u američkom nogometu. Ovaj transfer, ako se ostvari, donio bi mnogo uzbuđenja i pozornosti na američku nogometnu scenu, dok bi Giroudov talent i iskustvo dodali novu dimenziju MLS-u

Kopirati
Drag cursor here to close