Uoči Lige nacija

Okupljaju se Vatreni: Dalić obznanio probleme s Musom i Livajom

Raspored je natrpan pa je izbornik prije dva tjedna pozvao nešto veći broj igrača, a u međuvremenu je ostao bez Ivana Perišića.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči četiri lipanjske utakmice u Ligi nacija, a izbornik Zlatko Dalić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako su "četiri utakmice u deset dana previše" i da će se Vatreni "morati prilagoditi, odnosno dati šansu onima koji nisu u prvom planu".

Vatreni će trenirati u glavnom gradu Hrvatske do 2. lipnja, kad odlaze u Osijek, gdje ih dan kasnije očekuje dvoboj s Austrijom. Slijedi susret s Francuskom na Poljudu 6. lipnja, 10. lipnja gostovanje u Danskoj, a 13. lipnja putovanje u Francusku.

Raspored je natrpan pa je izbornik prije dva tjedna pozvao nešto veći broj igrača, a u međuvremenu je ostao bez Ivana Perišića, prenosi HRT

"Od igrača s popisa otpao je Perišić, što je velika šteta, on je bio možda u najboljoj formi. No bitno je da ozdravi i bude spreman za Svjetsko prvenstvo. Problematičan je Musa, koji je bolestan i neće doći na okupljanje, a problema ima i Livaja, ali ćemo tijekom dana znati više o situaciji s njim", rekao je Dalić, najavivši da je s dodatnog popisa pozvao Luku Ivanušeca.

"Pozvali smo Ivanušeca s dodatnog popisa. Žao mi je, posebno zbog Muse, ali to je tako u životu, rekao je i najavio da će se Luka Modrić priključiti usprkos nedavnom osvajanju Lige prvaka:

Luka Modrić dolazi, ali sutra ili prekosutra. Nakon svega što je napravio bit će u konkurenciji za utakmice u Osijeku i Parizu, no vidjet ćemo nakon treninga koliko će i kako igrati u Osijeku".

"Probat ćemo igrati svoj sistem 4-3-3, ali ovisi o situaciji s igračima. Cilj nam je rezultat, idemo u svakoj utakmici na svaku pobjedu, ali svima ćemo dati priliku. Nije lako igračima doći s odmora, morat ćemo naći pravi balans jer četiri utakmice u 10 dana su previše. Nadam se da će i mlada reprezentacija riješiti svoju situaciju pa da nam se priključe i ti igrači".

Vatreni u 17 sati imaju trening u Maksimiru, a od 19.30 naći će se u kinu Kaptol na svjetskoj promociji dokumentarnog filma "Croatia: Defining a nation", o stvaranju nacionalnog identiteta preko nogometa i reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close