Željezničar-Sarajevo

Ognjen Valjić glavni od šest sudaca vječitog bh. derbija

Sport / Nogomet | 01. 10. 2015. u 14:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ognjen Valjić, sudac iz Banja Luke sudit će vječiti bh. derbi između Željezničara i Sarajeva koji će biti odigran u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu „Grbavica“ u nedjelju, 4. listopada, sa početkom u 15:30 sati, odlučeno je u Nogometnom savezu BiH (NS BiH).

Za „utakmicu svih utakmica“ u bh. prvenstvu delegirano je šest sudaca, te će Valjićevi pomoćnici na aut linijama biti Goran Dujak iz Odžaka i Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva. Za četvrtog suca određen je Enes Đozić iz Sarajeva, dok će peti i šesti biti njegov sugrađanin Admir Šehović, odnosno Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Delegat derbija bit će Haris Idrizović iz Konjica, promatrač suđenja Marko Bilić, a dužnosnik za sigurnost NS BiH Željko Pušić iz Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

U nedjelju u istom terminu još će igrati Slavija i Široki Brijeg u Istočnom Sarajevu (sudac: Dragan Skakić / Bosanska Gradiška).

Preostalih šest susreta 11. kola PL BiH bit će na rasporedu dan ranije, a sastaju se: Borac – Rudar Prijedor (sudac: Dušan Berak / Trebinje), Radnik – Čelik (Husein Terzić / Travnik), Vitez – Zrinjski (Edin Jakupović / Bihać), Velež – Travnik (Antoni Bandić / Grude), Mladost – Drina (Vedran Zovko / Mostar) i Sloboda – Olimpic (Ilija Živković / Orašje).

Svi subotnji mečevi su od 15:30 sati, izuzev duela Borac – Rudar Prijedor koji će na Gradskom stadionu u Banja Luci početi u 17.

Kopirati
Drag cursor here to close