Sukob u Trebinju

Oglasili se iz ''Leotara'': Očigledno je da je kapetan Zrinjskog sve isprovocirao

''Činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapetana Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran'', dodaje se.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2022. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fudbalski klub 'Leotar' izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola M:tel Premijer lige između našeg kluba i HŠК 'Zrinjski' došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu s višedesetljetnim tradicijama'', stoji u priopćenju za javnost kluba iz najjužnijeg grada u BiH koje je objavljeno na Facebooku.

Postoje snimke

''Što se tiče svih događanja po okončanju utakmice, počev od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i NSBiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao Кlub im stojimo na raspolaganju. Mi kao Кlub ne želimo da krivce tražimo ili imenujemo preko priopćenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojne video snimke i snimke nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapetana Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u trenutku ostati pribran'', dodaje se.

Naveli su kako su prije utakmice u suradnji s nadležnim službama poduzeli ''sve mjere osiguranja prije, tijekom i nakon utakmice, kako po pitanju osiguranja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora''.

Neće se oglašavati

''Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj nogometnoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe. Također, smatramo da su spomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati'', navodi se u priopćenju.

Trebinjski klub objavio je i kako se '''Leotar' i pojedinci iz kluba nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih događanja više neće oglašavati''.

''Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo k utakmici Кupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega'', dodaje se u priopćenju 'Leotara'.

Dva incidenta

Mostarski je klub pak objavio kako se prvi incident dogodio na konferenciji za medije, a drugi ispred autobusa u kojoj je, prema klupskom priopćenju, ''začetnik incidenta, definitivno bio kapetan kluba domaćina''. 

''HŠK Zrinjski Mostar čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski'', napisali su u priopćenju na službenoj stranici HŠK Zrinjski.

O incidentu se oglasio i kapetan mostarske momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close