Europska liga

Odlična predstava 'Bilih' nažalost nije okrunjena prolaskom

Sport / Nogomet | 24. 08. 2017. u 20:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u natjecanje po skupinama Europske lige, u uzvratnom susretu 4. pretkola na Poljudu je odigrao 1:1 (1:0) protiv Evertona i tako nije nadoknadio 0:2 poraz iz prve utakmice u Liverpoolu prije tjedan dana.

Hajduk je poveo u 43. minuti golom Josipa Radoševića, a na 1:1 poravnao je Gylfi Sigurdsson u 46.

Splitski je sastav tako četvrtu godinu zaredom zapeo na posljednjoj prepreci za ulazak u natjecanje po skupinama. Nakon Dnipra, Slovana iz Libereca te Maccabija iz Tel Aviva bolji je bio i Everton.

Hajduk je krenuo hrabro i agresivno u uzvratni dvoboj protiv višestruko skuplje momčadi, te je već u petoj minuti mogao i povesti. Vlašić je lijepo proigrao Ercega koji je utrčao u kazneni prostor Evertona gdje ga je srušio vratar Pickford, no loše pozicionirani ruski linijski sudac podignuo je zastavicu označivši zaleđe Ercega što je bila pogrešna odluka.

Nakon što se Hajduk ispuhao, Everton je sredinom prvog poluvremena počeo preuzimati kontrolu utakmice, a u 21. minuti i opasno zaprijetiti. Martina je ubacio s desnog krila, no Rooneyev udarac glavom s pet metara e prošao pored gola.

Završnica prvog poluvremena protekla je u dominaciji Hajduka koja je okrunjena spektakularnim pogotkom Radoševića. Nagovještaj gola bila je prilika Ercega u 38. minuti kada je njegov prizemni udarac s ruba peterca Pickford uspio odbiti vršcima prstiju. Ipak, niti sjajni Pickford nije mogao ništa u 43. minuti kada je Radošević fenomenalno pogodio loptu vanjskim dijelom kopačke i s više od 30 metara pogodio pod samu gredu za erupciju veselja na punom Poljudu.

Nažalost, nada da se može nadoknaditi veliki zaostatak iz Liverpoola nije dugo trajala, tek što se krenulo u nastavak Everton je poravnao još jednim spektakularnim pogotkom. Sigurdsson je s više od 40 metara potpuno iskosa s desne strane opalio prema Hajdukovom golu, a lopta je u savršenoj paraboli preletjela slabo postavljenog Stipicu koji snosi veliki dio odgovornosti za taj gol.

Tada je bilo jasno da Hajduku za prolazak trebaju tri pogotka do kraja dvoboja, pa je splitski sastav jurnuo u napad. Takav pristup bio je nagrađen u 64. minuti kada je sudac Karasev vidio da Williams u svom kaznenom prostoru povlači Ercega i dosudio 11-erac za Hajduk. Loptu je uzeo Said no njegov slab udarac Pickford je uspio obraniti.

Do kraja dvoboja Hajduk je pokušavao barem doći do pobjede, ali sav trud nije bio nagrađen još jednim golom.

Kopirati
Drag cursor here to close