Memorijalni turnir "Siniša Hodžić"

Odličan rezultat mladih Plemića

Na turniru u Dugom Selu nastupalo je 66 klubova u 2 kategorije U9 (2015. godište i ml. i U11 (2013. godište i ml.). Momčad HŠK "Zrinjski" Mostar nastupila je u obje kategorije.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2023. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjevci i Štiglići HŠK Zrinjski proteklog vikenda nastupili su na memorijalnom turniru "Siniša Hodžić" u organizaciji NK Dugo Selo.

Na turniru u Dugom Selu nastupalo je 66 klubova u 2 kategorije U9 (2015. godište i ml. i U11 (2013. godište i ml.). Momčad HŠK "Zrinjski" Mostar nastupila je u obje kategorije.

Na turniru su prvo nastupili Zrinjevci HŠK Zrinjski u grupi E, a za protivnike su imali NK Dugo Selo, NK Lokomotiva i NK Tabor Sežana iz Slovenije.

U grupnoj fazi turnira mladi Plemići zauzeli su drugo mjesto, a u osmini finala turnira bili su bolji od NK Slaven Belupo (1:0). U ¼ finala istim rezultatom svladali su HNK Gorica koja je prethodno s turnira izbacila NK Maribor, a u polufinalu turnira bili su bolji od NK Olimpija nakon boljih izvođenja penala regularni dio utakmice završio je (0:0).

Foto: PR / Zrinjevci i Štiglići HŠK Zrinjski na turniru Siniša Hodžić

U finalu su mladi Plemići poraženi od NK Varaždin koji je prethodno s turnira izbacio NK Lokomotiva, koja bila bolja od GNK Dinamo. Tako su mladi Plemići pod vodstvom trenera Stanka Cvitkovića i njegovog pomoćnika Franje Bubala zauzeli drugo mjesto na turniru.

Štiglići HŠK Zrinjski nastupili su drugog dana turnira u grupi E, a za protivnike su imali. NK Varaždin, NK Dugo Selo i NK Rugvica.

U grupnoj fazi turnira mladi Plemići su zauzeli drugo mjesto i tako se plasirali u osminu finala turnira u kojoj su snage odmjerili s NK Široki Brijeg. U hercegovačkom derbiju bolji su bili nogometaši HŠK Zrinjski i s uvjerljivom pobjedom od 5:1 plasirali se u ¼ finale turnira gdje su svladali HNK Vukovar rezultatom 4:1. U polufinalu turnira bili su bolji od NK Šibenik nakon boljih izvođenja penala (regularni dio utakmice završio je 1:1).

Tako su Štiglići HŠK Zrinjski pod vodstvom trenera Dragana Vrdoljaka izborili finale turnira protiv GNK Dinamo. U finalu uspješnija je bila momčad GNK Dinamo rezultatom 0:4.

Foto: PR / Zrinjevci i Štiglići HŠK Zrinjski na turniru Siniša Hodžić

Mladi Plemići u obje kategorije osvojili su drugo mjesto na turniru na kojem je nastupilo 34 momčadi iz Hrvatske (GNK Dinamo, NK Osijek, NK Lokomotiva, NK Šibenik, NK Istra, domaćin turnira NK Dugo Selo, NK Rijeka…), Slovenije ( NK Maribor, NK Olimpija, NK Celje…) i Bosne i Hercegovine  (uz HŠK Zrinjski još je nastupio NK Široki Brijeg).

Drugo mjesto na ovakvom turniru izvrstan je rezultat za mlade Plemiće, a dodali se tome da su više od polovice naše momčadi u uzrastu U-11 činili dječaci 2014. godište ovaj rezultat dobiva posebnu težinu. Osim osvojenog drugog mjesta u obje kategorije  na turniru, vratar Zrinjevaca HŠK Zrinjski Ante Pehar osvojio je nagradu za najboljeg vratara turnira.

Čestitke igračima i stručnom stožeru na ostvarenim rezultatima, a organizatorima hvala na gostoprimstvu i sve pohvale za organizaciju turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close