Smjena

Odlazi Dino Selimović, FK Sarajevo dobiva prvu direktoricu u povijesti

Sport / Nogomet | 16. 08. 2016. u 14:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo Dino Selimović, nakon petogodišnjeg perioda, zaključno s krajem rujna, završit će svoj angažman u Bordo klubu.

Selimović je na funkciju generalnog direktora imenovan početkom sezone 2011/12., a u toku njegovog mandata Fudbalski klub Sarajevo uspio je osvojiti naslov osvajača Kupa BiH, trofej prvaka države i plasirati se u playoff Europske lige, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Angažmanom rukovodstva kluba i klupske administracije na čelu sa Selimovićem, klub je u proteklom periodu uspio privući stranog investitora Vincenta Tana i tako riješio višegodišnje financijske probleme.

Realizacijom prve faze projekta Trening centra FK Sarajevo, Bordo klub je dobio i svoj dom, a Selimović je stekao priznanje za najboljeg sportskog radnika u Premijer ligi BiH 2012. godine.

Po odluci većinskog vlasnika Vincenta Tana, administrativne poslove u Fudbalskom klubu Sarajevo koje je obnašao Dino Selimović preuzet će vršitelj dužnosti generalnog direktora, magistrica sportskog prava Sabrina Buljubašić, prva direktorica u povijesti FK Sarajevo.

Bivši kapetan i istaknuti igrač FK Sarajevo Faruk Ihtijarević, koji je u proteklom periodu obnašao dužnost šefa skauting službe, imenovan je za izvršnog direktora za sportske poslove te će on u nadolazećem periodu biti odgovoran za funkcioniranje sportskog odjela kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close