Bilo mu malo zabačeno...

Odbio je ponudu Real Madrida jer jednostavno nije znao tko su oni!?

'Istina je, imao sam na stolu dva dana ugovor s Realom, ali tada nisam znao što Real Madrid znači. Nisam imao nikakve informacije jer je Rumunjska bila komunistička zemlja. Stvarno nisam znao koliko su veliki jer ih nisam baš gledao'.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2020. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Gheorghe Popescu u dresu Barcelone

Legendarni rumunjski stoper Gheorghe Popescu, koji je dio bogate karijere proveo u Barceloni za koju je kao branič zabio čak devet golova u sezonu i pol koliko je tamo bio, dobro je nasmijao sve u intervjuu koji je dao za The Athletic.

Naime, dok je još bio u Rumunjskoj, dobio je ponudu ni manje ni više, nego od madridskog Reala. Međutim, Popescu nije prešao na Bernabeu iz bizarnog razloga. Nije imao nikakva saznanja o tome što Real Madrid predstavlja.

'Istina je, imao sam na stolu dva dana ugovor s Realom, ali tada nisam znao što Real Madrid znači. Nisam imao nikakve informacije jer je Rumunjska bila komunistička zemlja. Stvarno nisam znao koliko su veliki jer ih nisam baš gledao. Toshack je bio trener, ali ja sam razgovarao samo s predsjednikom koji je došao k meni, ali sam mu rekao ne', rekao je danas 52-godišnji 'Gica' Popescu.

Iako je odbio veliki Real jer nije znao za njih, karijera mu je i dalje bila impresivna pa nema razloga za žaljenje.

'Ne žalim zbog toga. Imao sam stvarno sjajnu karijeru, ali tko zna, možda sam tamo mogao provesti cijelu karijeru. Možda je i dobro da je ovako ispalo jer kad krenete iz Rumunjske u Madrid to može biti preveliki korak. Kada sam stigao u Barcelonu bio sam stvarno već spreman', rekao je Popescu koji je s Barcom osvojio španjolski kup, Superkup i Kup pobjednika kupova u sezoni 1996./1997.

Rumunj je, osim za Barcu, igrao i za Universitateu Craiovu, PSV, Tottenham, Galatasaray, Lecce, Dinamo Bukurešt i Hannover 96, a za rumunjsku nogometnu reprezentaciju je odigrao 115 utakmica i zabio 16 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close