Povijesne

Od sljedeće sezone velike promjene u Seriji A

Sport / Nogomet | 12. 06. 2017. u 18:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji talijanskog nogometa sigurno su uživali u sezoni iza nas, a danas je objavljen raspored utakmica Serije A za sljedeću sezonu.

Izbornik reprezentacije Italije, Giampiero Ventura, zatražio je od nogometnog saveza ove zemlje da se sezona u Seriji A ranije završi kako bi igrači imali više vremena za pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se sljedećeg ljeta igra u Rusiji.

To je značilo da će se raspored utakmica morati promijeniti, te da će se uvesti nekoliko novina po prvi put u povijesti ovog natjecanja. Tako sljedeće sezone nećemo imati tradicionalnu stanku u Italiji za vrijeme novogodišnjih praznika, a i zimski predah će kraće trajati.

Sezona u Italiji počinje 20. kolovoza ove godine, a završava se 20. svibnja 2018. godine. Utakmice radnim danima igrat će se krajem rujna, listopada i travnja uz to da susreti neće biti samo srijedom već utorkom i četvrtkom zbog TV prijenosa.

Odlučeno je da u novoj sezoni neće biti zimske stanke, odnosno da će igrači imati predah samo jedan tjedan. Također, po prvi put igrat će se utakmice za novogodišnje praznike što posebno raduje navijače na Apeninima.

Kopirati
Drag cursor here to close