Nekadašnji dragulj

Od posudbe do posudbe: Ante Ćorić osvojio naslov prvaka

Ove je sezone Ćorić ukupno upisao 19 nastupa za Zürich, od toga 17 u prvenstvu, te jedan pogodak i asistenciju. Jedini pogodak je postigao protiv Servettea u rujnu prošle godine, i to u debiju za novu momčad.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaš hercegovačkih korijena Ante Ćorić osvojio je naslov prvaka sa švicarskim Zürichom. Četiri kola prije kraja pobijedili su Basel s 2:0 i tako im pobjegli na nedostižnu prednost od 16 bodova.

To je njihov 13. naslov prvaka u povijesti, a zanimljivo je kako su do njega stigli nakon 13 godina čekanja.

Za tri boda i matematičku potvrdu naslova prvaka zabili su Ceesay i Boranijašević u posljednjih pet minuta prvog poluvremena, a Ćorić je u igru ušao u 63. minuti dvoboja.

Ove je sezone ukupno upisao 19 nastupa za Zürich, od toga 17 u prvenstvu, te jedan pogodak i asistenciju. Jedini pogodak je postigao protiv Servettea u rujnu prošle godine, i to u debiju za novu momčad.

Bivši talent Dinama stigao je ove sezone na posudbu u redove švicarske momčadi iz Rome za koju je potpisao 2018. godine. U talijanskoj momčadi nikad nije dobio priliku, a u međuvremenu je igrao na posudbama u Almeriji, Venlu i Olimpiji.

Iako postoji mogućnost da ga Zürich otkupi ili s Romom dogovori produženje posudbe, najizglednije je da će Ante Ćorić od iduće sezone prijeći u neki drugi klub.

Kopirati
Drag cursor here to close