Nove i velike obveze

Od novih nogometnih izbornika traže se rezultati

Sport / Nogomet | 28. 12. 2014. u 16:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da promjeni najveći broj izbornika i članova stručnih stožera svih reprezentacija, najviše posla imali su članovi Tehničkog odjela.

Poslije brojnih konsultacija, razgovora, intervjua, te analiza i usuglašavanja uvjeta, tehnička komisija je predložila Izvršnom odboru svoje prijedloge, koji su usvojeni uz manje korekcije, koje bi trebale u narednom razdoblju predložiti nadležni organi entitetskih saveza.

''Zadatak je u našim uvjetima bio izuzetno složen, jer smo vodili računa o nacionalnoj i entitetskoj zastupljenosti, o kriterijima i referencama, tako da smo nastojalizadovoljiti ono sve što je najpozitivnije u tim osobama koje ćemo promovirati i biti dio onoga što naše reprezentacije trebaju uraditi u 2015.godini, a znamo kakve nas obveze očekuju'', rekao je Denijal Pirić, tehnički direktor Saveza.

Pred novim stručnim stožerima nalaze se nove i velike obveze, koje se kao osnovni ciljevi i zadaci Saveza trebaju izvršiti u narednom razdoblju. Pored obveza 'A' reprezentacije, po prvi put imamo rezultate s U19 i U17 reprezentacijama koje su u elitnom europskom krugu, što svakoga raduje.

''Imamo i zadatak stvaranja novih selekcija, imamo odluku Izvršnog odbora da, radi kontinuiteta rada u narednom razdoblju imamo i 'parne' selekcije, gdje će isti izbornik imati duplo opterećenje, ali će nam reprezentativci imati kontinuitet u radu'', kaže Pirić.

U Nogometnom savezu planiraju, na prijedlog predsjednika Begića i izbornika Baždarevića 'skaut službu', tako da ništa što se tiče struke se neće prepustiti slučaju.

Nakon nekoliko problema koji su opteretili rad Saveza u planu je da se zajedno s medijima, s navijačima, ponovno stvori pobjednički ambijent i da se ostvari uspješan rezultat sa ciljem plasmana na naredno Europsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close