Riješen misterij

Objašnjeno zašto je Ronaldo nominiran za Zlatnu loptu, a Messi nije

Navijači su se pitali: Čime je Ronaldo zaslužio nominaciju, a Messi nije. Ugledni francuski list, L'Equipe, objasnio je zašto.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2022. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni France Football u petak je objavio popis svih nogometaša koji su nominirani za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača godine.

Zanimljivo, po prvi put nakon 16 godina, na listi nema Lionela Messija.

Taj je podatak mnoge šokirao, a navijači su se pitali: Čime je Ronaldo zaslužio nominaciju, a Messi nije. Ugledni francuski list, L'Equipe, objasnio je zašto.

"Njegov izostanak je šok za sve, ali nova pravila oko izbora i promjena kluba nisu pomogle. Nije blistao za Argentinu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Zabio je svega šest ligaških pogodaka u prvoj sezoni u PSG-u. Izgledalo je kao da je mislima ostao u Barceloni", objašnjavaju.

S druge strane, ni Ronaldo nije imao sezonu za pamćenje, a ipak je nominiran.

"Postao je najbolji strijelac u povijesti reprezentacija, zabio je šesto pogodaka u grupnoj fazi Lige prvaka te je sezonu zaključio s 32 gola. Više nego dovoljno da se nađe u samoj eliti", navode organizatori izbora.

Među nominiranima našao se i neuništivi kapetan hrvatske reprezentacije - Luka Modrić. Veznjaku Real Madrida to je peta nominacija u karijeri, a 2018. godine osvojio je Zlatnu loptu.

Ujedno je Luka drugi najstariji igrač na listi nominiranih, a stariji je jedino već spomenuti Cristiano Ronaldo koji je zagazio u 38. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close