Novo pravilo na snazi

NS BiH odlučio, igrači iz bivše Jugoslavije nisu stranci u Premijer ligi

Pod terminom "strani igrač" se ne podrazumijevaju igrači sa prostora bivše SFRJ (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Sjeverna
Sport / Nogomet | 23. 06. 2023. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH, usvojena su dva nova pravilnika NS/FS BiH, Disciplinski pravilnik i Pravilnik o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača.

Izvršni odbor NS/FS BiH je sjednici usvojio odluku o izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, 2023/24. Ovom odlukom se smanjuje broj stranih igrača sa pravom nastupa na premijerligaškim utakmicama, sa pet na tri igrača koja će biti navedena u zapisniku utakmice, s tim što klub ima pravo registrovati i više igrača stranih državljana.

Pod terminom "strani igrač" se ne podrazumijevaju igrači sa prostora bivše SFRJ (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija). Obaveze klubova u vezi sa registracijom igrača stranih državljana ostaju nepromijenjene. Klubovi moraju provesti sve zakonske procedure u vezi utvrđivanja radno pravnog statusa stranih državljana u Bosni i Hercegovini, kao i odredbama člana 18. Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača NS/FS BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close