Predstavljena knjiga

Novinari iz Mostara predstavili knjigu "Zmajevi"

Sport / Nogomet | 26. 05. 2014. u 12:31 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas upriličena promocija knjige "Zmajevi, 18 godina nogometne reprezentacije BiH", čiji su autori dugogodišnji sportski novinari Dario Mehmedović iSaša Ibrulj.

Dvojica Mostaraca koji danas žive i rade u Sarajevu, odnosno Stockholmu, napravili su svojevrsnu monografiju nogometne reprezentacije BiH koja, između ostalog, sadrži biografije 250 reprezentativaca koji su odigrali bar jednu minutu u službenim utakmicama te svih izbornika i članova stručnog stožera. Također, predstavljene su i 63 reprezentacije, odnosno nacionalni savezi, s kojima je bh. reprezentacija igrala utakmice od 1995. do 2013. godine.

'Ovo nije klasična povijest reprezentacije, više enciklopedijski pregled događaja onoga što se desio u posljednjih 18 godina', kazao je autor Ibrulj.

Dario Mehmedović je dodao da knjiga predstavlja "sjajan temelj za ono što će uslijediti u narednim godinama" te vjeruje da će biti od pomoći kolegama sportskim novinarima.

Promociji knjige prisustvovao je i golman bh. reprezentacije Asmir Begović.

'Mislim da se radi o odličnom projektu. To je jako bitno za povijest bh. nogometa. Knjiga će i meni dobro doći, s obzirom na to da sam se priključio reprezentaciji prije pet godina tako da ću moći saznati o igračima koji su igrali za reprezentaciju prije mene', kazao je Begović.

Prva javna promocija knjige je 31. svibnja ispred BBI centra u Sarajevu, a potom će uslijediti promocije u Zenici i Mostaru.

Cijena knjige je 39 KM, a Knjižarsko-izdavačka kuća Buybook i autori su odlučili dio sredstava od prodanih knjiga uplatiti za pomoć stradalima u poplavama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close