Gorilo bi u Leedsu

Novi engleski prvoligaš mašta od dovođenju slavnog napadačkog dvojca

"Zlatan je želja već duže, još sam ga u siječnju pokušao dovesti. Odabrao je Milan. Tijekom korona pauze opet otvoreno krenuo u pregovore s njim, ali situacija u Milanu se promijenila tako da tek treba vidjeti koliko je realno da ga dovedemo".
Sport / Nogomet | 22. 07. 2020. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / DPPI Media / Ibrahimović i Cavani dok su nosli dres Paris St. Germaina

Leeds United se vraća u Premiership nakon 16 godina bankrota, suza i mizerije. U prvom planu je, naravno, karizmatični Marcelo Bielsa (65).

Argentinski trener je redovito veća zvijezda od svih svojih igrača premda je on sam najobičnija moguća javna osoba. Specifičan, svojeglav, ali ni po čemu glamurozan.

S druge strane, na čelu kluba je čovjek 20 godina mlađi od šefa struke.

Andrea Radrizzani (45), pola milijarde dolara 'teški' talijanski poduzetnik koji svom treneru sprema barem dva-tri senzacionalna poklona za povratak u Premier League. I ne krije da mu je to plan.

Za talijanski Sky Sport mladi je presidente otvoreno progovorio o željama i planovima. I čovjek 'puca' visoko.

"Zlatan Ibrahimović i Edinson Cavani. To su želje i na tome radim!", kaže Radrizzani.

"Ne, nisam još pričao s Marcelom o pojačanjima, dogovor je da tu temu ne otvaramo dok ne završi Championship, ali... Kako je promocija već osigurana onda se barem uprava može posvetiti pogledu unaprijed".

Međutim, tu je Radrizzani ipak lagano stao na kočnicu i krenuo realnije.

"Zlatan je želja već duže, još sam ga u siječnju pokušao dovesti. Odabrao je Milan. Tijekom korona pauze opet otvoreno krenuo u pregovore s njim, ali situacija u Milanu se promijenila tako da tek treba vidjeti koliko je realno da ga dovedemo. A i intenzitet engleskog nogometa je možda prežestok za način na koji sad igra".

Što se tiče Cavanija, to je druga priča.

"Njegova energija i dinamika savršeno bi legli i u Leedsov nogomet i u Premiership! Ugovor s Paris Saint-Germainom mu ističe na kraju ove razvučene sezone, ima 33 godine i ima još jako puno za ponuditi. Mislim kako Bielsa ne bi imao ništa protiv jednog takvog asa u momčadi, a?", kazao je uz smijeh Radrizzani.

Kopirati
Drag cursor here to close