Reagirali klubovi Premiershipa

Premiership u borbi protiv huligana

"Navijači kod kojih budu pronađena pirotehnička sredstva ili dimne bombe, ili bilo što što unose na stadion bez dozvole, automatski će biti kažnjeni najmanje godinom dana zabrane ulaska na stadione" stoji između ostalog u saopćenju.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2022. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku održanom prije dva dana u srijedu 20 klubova Prmiershipa jednoglasno je usvojilo odluku o uvođenju novih kazni za navijače koji se na stadionima ponašaju neprilično. Razlog leži u činjenici da je tijekom sezone 2021/22. u Engleskoj i Walesu obavljeno 2.198 hapšenja koja su na ovaj ili onaj način povezana s nogometom. Najčešći razlozi za uhićenje bili su kršenje javnog reda i mira (36 posto) i nasilno ponašanje (20 posto).

U izvještaju policije navodi se i da je od 28. lipnja ove godine izdano 1.308 zabrana u vezi sa nogometom tijekom prošle sezone, uz 516 novih što je povećanje od 94 posto u odnosu na sezonu prije pandemije. Broj utakmica na kojima su prijavljeni incidenti povećan je za 60 posto u odnosu na sezonu prije korone – 1.609 u odnosu na 1.007 u sezoni 2018/19.

Najčešće prijavljivani incidenti odnose se na upotrebu pirotehnike i ulazak navijača na teren. Pojedina pravila su usvojena i odnose se na navijače i njihovo ponašanje na stadionu.

"Navijači kod kojih budu pronađena pirotehnička sredstva ili dimne bombe, ili bilo što što unose na stadion bez dozvole, automatski će biti kažnjeni najmanje godinom dana zabrane ulaska na stadione. Te kazne mogu se primijeniti i na roditelje ili odrasle pratitelje djece koja sudjeluju u ovakvim aktivnostima", objašnjeno je u priopćenju. Pravilo na snagu stupa odmah i odnosi se i na domaće i na gostujuće navijače.

Kopirati
Drag cursor here to close