HNS prijavljen

Dvije utakmice, dva postupka: UEFA istražuje tučnjavu navijača

"Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika UEFA-e zbog neprimjerenog ponašanja navijača", priopćeno je.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2023. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja navijača na utakmici Europskih kvalifikacija između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu, objavio je HNS na službenim stranicama.

"Hrvatski nogometni savez prijavljen je prema članku 16. Disciplinskog pravilnika UEFA-e zbog neprimjerenog ponašanja navijača.

20 navijača

Prema izvještaju delegata, oko 20 navijača koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo je u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini.

Hrvatski nogometni savez nema podatke o identitetu tih osoba", priopćeno je iz HNS-a.

Podsjetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a i zbog ustaške zastave na tribinama tijekom utakmice u Rijeci protiv Latvije.

"Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka", priopćeno je ranije.

Pod uvjetnom

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku.

Zaštitarska služba primijetila je krajem prvog poluvremena dvije osobe koje dižu nedozvoljenu zastavu, izdvojila ih te predala policijskim službenicima, kao i navedenu zastavu.

"Postoji realna mogućnost da u Osijeku bude zatvoren dio stadiona, ili čak cijeli, što bi bilo ogromno razočaranje i neprocjenjiva šteta za reprezentaciju i sve njene navijače. Zbog toga ćemo poduzeti zaista sve raspoložive pravne korake kako bi osobe odgovorne za ovaj incident materijalno i pravno odgovarale za ogromnu nanesenu štetu", izjavio je voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta pri HNS-u, Jurica Jurjević.

Kopirati
Drag cursor here to close