Upućena inicijativa

Nogometni savez zatražio povratak gledatelja na stadione

Iz nogometnog saveza BiH traže da se na tribinr vrati 10% gledatelja od kapaciteta tribine.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2021. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez BiH poslao je Institutu za Javno zdravstvo RS-a i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo molbu da se utakmice nogometne Premijer lige u proljetnom dijelu sezone igraju pred publikom.

"Ovim putem vam upućujemo molbu za odobrenje organizacije utakmica m:tel Premijer lige BiH, sa prisustvom gledatelja u proljetnom dijelu prvenstva, a koje počinje 27/28. 02.2021. godine. Naime, do sada je odigrano 19 kola i jesenjem dijelu natjecateljske sezone 2020/21 bez prisustva gledatelja i moramo istaknuti da su NSBiH i klubovi poduzeli maksimalne mjer  i napore u organizaciji utakmica u skladu sa svim epdiemološkim i zdravstvenim preporukama, te da utakmice na otvorenom nisu bile izvor širenja zaraze COVID-19'', navode iz NS BiH, javlja SportSport.ba.

U pismu stoji i sljedeće: 

''S obzirom na višestruki značaj prisustva gledatelja na utakmicama (prihodi od ulaznica promocija natjecanja, zainteresiranost sponzora, itd.) kao i ozbiljan pristup organizaciji od strane klubova i kontrole od NSBiH, ovim putem vas molimo za gore navedeno odobrenje orgnizacije utakmice u skladu sa sljedećim uvjetima:

- Ne bi bilo dozovljeno prisustvo gostujućih navijača.

- Gledatelji bi bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima.

- Ukupan broj gledatelja na jednoj tribini bio bi 10% od kapaciteta te tribine.

- Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje bi bilo označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno 2 prazne stolice između, te minimalno 2 prazna reda).

- Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve.

- Ne bi bilo fizičkog kontakta među gledateljima.

- Poštivale bi se sve ostale epidemiološke mjere''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close