Bili

Nogometni rat u Splitu između Štimca i udruge 'Naš Hajduk'

''Naš Hajduk'' odgovorio Štimcu. ''Prijetnje čovjeka zaslužnog za našu najsramotniju euro-blamažu nećemo prijaviti, ali ćemo ga tužiti za laži i klevetu''
Sport / Nogomet | 21. 08. 2018. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispadanja iz Europe i novog poraza na Poljudu od novog prvoligaša Gorice, situacija na Poljudu se zahuktala. Navijači su bijesni, trener Željko Kopić i sportski direktor saša Bjelanović ponudili su ostavke, ali ih predsjednik Huljaj nije prihvatio.

Jutarnji list prenosi kako je čitavu priču u jučerašnjem razgovoru za RTL prokomentirao i Igor Štimac i pritom se obrušio na udrugu 'Naš Hajduk'.

''Sam trener, njegova ostavka i sve što se događa, nebitni su. Uopće nije pitanje struke, jer ista ova struka je prošle godine u delikatnom trenutku pokazala da može i da zna. Međutim, tu struku nije pratilo upravljanje klubu na pravi način. Ni u jednom segmentu se treneru nije izašlo u susret, prodavani su mu igrači pred najvažnije derbije, tjeran je predsjednik lani pred najvažnije utakmice...

Sve vam to govori da klub vode i da njih biraju oni koji nemaju pojma o tome što Hajduk treba biti. Drago mi je da su se uvjerili u to koliko je to teško. Govorim o 'Našem Hajduku'. Oni su ti koji odlučuju, upravljaju, troše desetke milijuna eura već godinama na svoje neznanje, improvizaciju. Klub nema nikakav poslovni plan, nikakvu viziju kako doći do onoga što bi oni željeli. Radi se o čistom neznanju.

Udruga Naš Hajduk je imala sjednicu na kojoj se većinu vremena raspravljalo o otvaranju puba, je li vrijeme u ovom trenutku pričati o tome? Najbolje da stadion pretvore u diskoteku i da toče pivo tamo i prestanu se igrati utakmice, možda bi u tome bili uspješni'', govorio je Štimac.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz ''Našeg Hajduka''.

''Udruga Naš Hajduk ni ne očekuje da će Igor Štimac znati iščitati javno dostupne podatke, no svejedno ćemo ga tužiti za laži i klevete izrečene u televizijskom obraćanju. Možda ga tužba potakne da se dodatno educira.

Prijetnje čovjeka zaslužnog za Hajdukovu najsramotniju europsku blamažu nećemo prijavljivati nadležnim institucijama, jer se ne možemo sjetiti ni jednog obećanja Igora Štimca koje je ispunio.

Svejedno, mi mu ipak želimo sreću u daljnjim neuspješnim direktorskim, kladioničarskim, ugostiteljskim i inim poduhvatima, a pogotovo trenerskim - da još koji klub uspješno ne uvede u niži rang natjecanja.

Našim članovima i dalje odgovaramo kao i do sada, planove smo iznijeli na skupštini udruge, a naša suvlasnička očekivanja od kluba na Glavnoj skupštini HNK Hajduk Split š.d.d., gdje je tome prvenstveno i mjesto'', poručili su iz ove Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close