Vozačka iz kopirnice

Nogometašu Leipziga drastična kazna zbog lažne vozačke dozvole

Keita je prvi put koncem prošle godine zatražio njemačku dozvolu, ali njegova ''originalna'' dozvola iz domovine bila je tako loše falsificirana da su ga odmah prilikom zaprimanja zahtjeva odbili
Sport / Nogomet | 05. 11. 2017. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaš Leipziga Naby Keita, kojeg je navodno Liverpool već dogovorio za iduću sezonu, ovih se dana našao u središtu medijske pažnje zbog skandala s lažnom vozačkom dozvolom iz svoje domovine.

Navodno je Keita već dva puta u Njemačkoj pokušao "prevesti" vozačku dozvolu izdanu u Gvineji, ali oba puta je naišao na isti problem - radilo se o falsifikatu, piše Bild.

Ovaj nogometaš ima dva Mercedesa i Porsche, a prvi put je koncem prošle godine zatražio njemački Führerschein, ali njegova ''originalna'' dozvola iz domovine bila je tako loše falsificirana da su ga odmah prilikom zaprimanja zahtjeva odbili.

Pokušao je ponovno početkom ove godine, ali je opet dozvola iz Gvineje bila ''s buvljaka''. Tako je ovaj nadareni nogometaš dobio dvije kaznene prijave zbog pokušaja korištenja falsificiranog dokumenta s ciljem stjecanja legalne dozvole.

Keita je kažnjen visokim novčanim iznosom, a mediji spominju kako se radi o broju sa šest znamenki. Međutim, tu nije kraj - slijedi mu i kazna zbog vožnje bez dozvole.

Radi usporedbe, prvotimac Borussije Dortmund, Marco Reus, zbog vožnje bez dozvole u više navrata, morao je platiti čak 540.000 eura kazne!

 

Kopirati
Drag cursor here to close