FIFPro

Nogometašima savjetovano da ne idu u Srbiju "jer neće biti plaćeni"!

Sport / Nogomet | 17. 12. 2014. u 13:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni sindikat nogometnih profesionalaca (FIFPro) upozorio je svoje članove da ne potpisuju za srbijanske klubove jer postoji rizik da ne budu plaćeni.

FIFPro i srbijanski Sindikat profesionalnih nogometaša Nezavisnost (SPFN) priopćili su da osam od 16 timova Superlige, najjačeg razreda srbijanskog nogometa, imaju blokirane račune i zbog toga ne mogu isplaćivati svoje igrače i zaposlene.

"Mrzimo ovo raditi, ali naš posao je štititi igrače", rekao je glavni tajnik FIFpro Theo van Seggelen, prenio je Tanug.

On je napomenuo da "igrači mjesecima nisu dobili plaću i da su u ozbiljnim financijskim problemima".

"Klubovi su na ivici bankrota. Iznad svega, primio sam šokantne vijesti da jedan od klubova uopće ne poštuje prava nogometaša i da čak dopušta huliganima da im prijete", rekao je van Seggelen.

Predsjednik SPFN-a Mirko Poledica naglasio je da je stanje alarmantno.

"U Srbiji ima približno samo 500 profesionalnih igrača. Ne bismo bili iznenađeni da neki od klubova zatraže da ode u bankrot. Zbog toga moramo poslati poruku svim zemljama i preporučiti im da strani igrači ne dolaze u Srbiju, jer ne postoje garancije da će biti plaćeni", dodao je Poledica.

FIFPro je priopćila da su navijači kragujevačkog Radničkog prijetili igračima kojima nije bilo dopušteno da uđu u svlačionicu, kada su štrajkali zbog toga što tri mjeseca nisu dobili plaću.

"Jedan od najiskusnijih igrača Vuk Sotirović je čak i udaren u lice kada je želio zaštititi mlađe suigrače. Nogometno savezu Srbije i Ligi preporučeno je da osude ovaj incident, ali nije pokrenuta nikakva disciplinska akcija, što veoma razočaravajuće", priopćili su iz organizacije FIFPro, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close