FIFA

Nogometaši će moći odmah nakon utakmice pročitati kakvo su igrali

Aplikacija FIFA Player uspješno je isprobana na Arapskom kupu i predstavljena je sudionicima SP-a tijekom nedavne radionice u Dohi. Igrači će moći pristupiti aplikaciji FIFA Player kada stignu u Katar na FIFA Svjetsko prvenstvo.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2022. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru imat će pristup svojim osobnim podacima o učinku odmah nakon utakmica, što je novi korak u korištenju tehnologije na vrlo visokoj razini, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA), piše Hina.

Aplikacija

Krovna nogometna organizacija je objavila kako će svi igrači na svjetskom prvenstvu moći pregledavati svoje podatke o učinku na namjenski napravljenoj aplikaciji. FIFA je razvila aplikaciju FIFA Player, temeljenu na informacijama profesionalnih igrača, u suradnji s FIFPRO-om, globalnim predstavnikom profesionalnih nogometaša.

Aplikacija FIFA Player prvi će se put koristiti na FIFA Svjetskom prvenstvu u Katru. Provedena anketa i intervjui pokazali su da su igrači jako zainteresirani za svoje podatke o učinku i da žele imati lak pristup tim informacijama. FIFA Player App pružit će priliku svakom igraču da pristupi svojim individualnim podacima o učinku ubrzo nakon svake utakmice.

Aplikacija će koristiti podatke FIFA-inih analitičara performansi, praćenje podataka i metriku fizičkih performansi kao što su prijeđena udaljenost, sprintevi i pozicijske toplinske karte. Igrači će također dobiti fotografije s utakmica koje mogu podijeliti na društvenim mrežama zajedno sa statistikom i podacima.

Aplikacija FIFA Player uspješno je isprobana na Arapskom kupu i predstavljena je sudionicima SP-a tijekom nedavne radionice u Dohi. Igrači će moći pristupiti aplikaciji FIFA Player kada stignu u Katar na FIFA Svjetsko prvenstvo.

FIFA Player App

"Prvi put na Svjetskom prvenstvu će ne samo momčadi koje sudjeluju, već i svi igrači imati priliku dobiti izravan pristup podacima o svojim performansama, te isječke nakon svake utakmice. Ovaj razvoj usmjeren na igrače temelji se na izravnim povratnim informacijama od igrača i još je jedan sjajan primjer kako FIFA koristi tehnologiju na najbolji mogući način poboljšavajući nogometno iskustvo za ključne aktere na terenu," kazao je FIFA-in direktor za nogometnu tehnologiju i inovacije Johannes Holzmüller.

Ova je inovacija prvi vidljivi rezultat suradnje između FIFA-e i FIFPRO-a na razvoju standarda i najboljih praksi za prikupljanje, zaštitu i korištenje osobnih podataka o učinku igrača. Obje organizacije blisko surađuju na definiranju Povelje o pravima na podatke igrača s ciljem razvoja ovih standarda, dok transparentno informiraju nogometaše o njihovim pravima na privatnost u skladu s postojećim zakonodavstvom kao što je Europska opća uredba o zaštiti podataka (GDPR).

"Igrači su nam jasno rekli da žele više pristupa i koristi od prikupljanja svojih podataka. U kombinaciji s Poveljom o pravima na podatke igrača objavljenom ranije ovog tjedna, FIFA Player App je pozitivan ishod koji će aktivirati prava na osobne podatke i pružiti novi resurs za igrače na FIFA Svjetskom prvenstvu," dodao je zamjenik glavnog tajnika FIFPRO-a Simon Colosimo.

Kopirati
Drag cursor here to close