Jordi Amat

Nogometaš slučajno saznao da je princ

Prvo je Amat dobio državljanstvo, a zatim je proveo ispitivanje i saznao da je njegov pradjed vladao na otoku Siau. Vijeće kraljevstava arhipelaga priznalo je da je Jordi treća generacija potomka Manalang Doelada Kansila.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2023. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jordi Amat je rođen u općini Canet de Mar na periferiji Barcelone, a njegovi roditelji su iz Katalonije i nikada nisu živjeli dulje od godinu dana u drugoj zemlji. Ali porijeklo njegove bake je jako zanimljivo.

Dolazi s otoka Siau u Indoneziji, i ne samo da je ondje rođena, već je smatraju i princezom. To se otkrilo kada je Jordi podnio zahtjev za državljanstvo Indonezije za dobrobit lokalnog kluba. Igrao je za španjolsku mladu reprezentaciju i to svih uzrasta, ali nikada nije dospio do seniorske reprezentacije.

U listopadu je igrač pronašao neočekivano alternativno rješenje. Jednostavno se, kaže, u djetinjstvu vodio čudnim pričama svoje bake.

Prvo je Amat dobio državljanstvo, a zatim je proveo ispitivanje i saznao da je njegov pradjed vladao na otoku Siau. Vijeće kraljevstava arhipelaga priznalo je da je Jordi treća generacija potomka Manalang Doelada Kansila. Sada je on Pengeran Jordi Amat.

Što se tiče otoka Siau, površina otoka procjenjuje se na oko 160 kilometara kvadratnih, boj stanovnika je 45.804 prema popisu iz 2020. Možda ste čuli za otok zbog vulkana Karangetang, jednog od najaktivnijih u Indoneziji. Od 1675. godine ondje je zabilježeno čak 40 erupcija. Najjači se dogodio 1992. godine kada je poginulo šestero ljudi. Od tada su se dogodile još najmanje četiri erupcije.

Jordi Amat ima 30 godina i igra za Johor DT u Maleziji, a bivši mladi španjolski reprezentativac je u karijeri nastupao za klubove kao što s Espanyol, Rayo Vallecano, Betis, Swansea i belgijski Eupen.

Kopirati
Drag cursor here to close