Priča o pohlepi

Nogomet se odavno ne igra radi navijača - nego radi novca!

Polufinale talijanskog Superkupa između Napolija i Fiorentine (3:0) igrao se pred praznim tribinama na stadionu Al-Awwal u Rijadu...
Sport / Nogomet | 19. 01. 2024. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogomet se igra radi navijača! Koliko smo samo to puta čuli, ali u današnje vrijeme priča je malo drugačija i nogomet se prije svega igra radi novca.

Već je postalo uobičajeno da velike nogometne nacije završnice svojih Kupova i Superkupova igraju u stranim zemljama.

Tako su i Talijani svoj mini turnir završnice Superkupa odlučili igrati u Rijada, a već u prvoj utakmici polufinala to im se na neki način obilo u glavu, jer je na susretu Napolija i Fiorentine nije bio zanemariv broj gledatelja (oko tri tisuće, a kapacitet je 25 tisuća), piše Tportal.

Domaćim ljubiteljima nogometa to nije bila dovoljno atraktivna utakmica, a i sami navijači Napolija i Fiorentine (osim onih najzagriženijih) su se očigledno opametili i nisu željeli trošiti novac na tu utakmicu za koju nisu ni željeli da se igra u Rijadu nego u Italiji. Ali njih ionako nitko ništa nije pitao.

I tako je Napoli u nenogometnoj atmosferi prošao u finale gdje čeka boljeg iz drugog polufinalnog para Intera i Lazija. Možda će na toj utakmici na stadionu Al Awwal Park biti nešto pristojniji broj gledatelja, ali opradano sumnjamo da će tako i biti.

Talijanski savez će utjehu sigurno naći u arapskim milijunima koji su im zajamčeni, kao i klubovi sudionici, a igrači, koji nemaju izbora nego igrati gdje im se kaže, te navijači, najveći su gubitnici cijele pohlepne priče, navodi se u komentaru Tportala

Kopirati
Drag cursor here to close