Europska liga na Pecari

Široki Brijeg poražen od Kairata, ostaje žal za promašenim prilikama

Široki Brijega je izgubio na Pecari od Kairata 1:2, a ostaje im žal za promašenim izglednim prilikama u drugom dijelu susreta.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2019. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokoga Brijega poraženi su 1:2 od kazahstanskog Kairata u prvom susretu prvog kola kvalificija za Europsku ligu igranom u četvrtak navečer pred 2.500 gledatelja na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Gosti su došli u vodstvo u 29. minuti kada je Habib Eseola pobjegao obrani i matirao vratara Zlomislića.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Kairat Almaty

Širokobriježani su ekspresno došli do izjednačenja već u 34. minuti kada je majstorski pogodak postigao Ivan Enin. Mario Babić mu je poslao loptu na vrh šesneasterca, a sjajni Rus pogađa u rašlje gostujućeg vratara. 

U nastavku susreta domaći su stvarali dosta prilika, no izostala je završnica. Gosti su to kaznili u 58. minuti kada je ponovno pogodio Eseola nakon loše reakcije domaće obrane.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Kairat Almaty

Nakon primljenog pogotka izabranici trenera Goce Sedloskoga preuzeli su terensku inicijativu te su pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka, no u dva navrata vratar Kairata spašavao je loptu s crte i održao svoju momčad na životu. 

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Kairat Almaty (Škripari)

U posljednjim minutama susreta Zvonimir Vukoja pucao je s desetak metara, no loptu je u posljednji trenutak blokirao gostujući branič. 

Uzvratni susret na rasporedu je 18. srpnja u Almatyiju.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FC Kairat Almaty (Goce Sedloski)
Kopirati
Drag cursor here to close