Financijska injekcija

NK Čelik na putu oporavka dobio sponzora u kompaniji Carlsberg BiH

-Već u subotu nas očekuje teška utakmica s renomiranim klubom, tuzlanskom Slobodom i to će biti jedan od derbija 20. kola - kazao je Huskić.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2019. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Čelik dobio je danas novog sponzora, kompaniju Carlsberg BiH, koja se kroz partnerstvo s vodećim sportskim simbolom Zenice želi dodatno povezati s tim gradom. 

-Nadam se da je ovo početak lijepe priče, koja će svima nama donijeti uspjeh - kazao je glavni tajnik NK Čelik Ismar Huskić. 

Izrazio je nadu da će prvi prvak BiH, koji je naslov najboljeg bh. tima osvajao tri sezone uzastopno, ovim partnerstvom doći i do boljih sportskih rezultata. 

-Već u subotu nas očekuje teška utakmica s renomiranim klubom, tuzlanskom Slobodom i to će biti jedan od derbija 20. kola - najavio je Huskić, navodećida su se tijekom zime konsolidirali te dobro pojačali pa se nada da će subotnji meč biti istinski spektakl. 

-Imali smo dosta dolazaka. Jedno od zvučnijih pojačanja je Pascual Okoli, koji je došao iz turskog Bursaspora - kazao je Huskić. 

Direktor Carlsberg BiH Amir Tobudić kazao je da je Čelik prvi fudbalski klub s kojim su napravili suradnju u BiH. 

-Mi gledamo da pomognemo perspektivnim i mladim klubovima, ali Čelik nije mali klub. To je klub s velikom tradicijom - kazao je on i dodao da su i promjene koje su se desile u klubu dobra prilika da se podigne kvalitet nogometa kojeg Čelik igra. 

Carlsberg je potpisao i ugovor s Omladinskom školom zeničkog premijerligaša koja je temelj razvoja kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close