Otpis dugova

NK Čelik na dobrom putu izlaska iz višegodišnje krize

Nakon što bi Porezna uprava trebala otpisati dugove Čeliku, vodstvo kluba bi trebalo krenuti u pregovore s investitorima
Sport / Nogomet | 03. 11. 2017. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Nogometnog kluba Čelika Zenica u petak su javnosti prezentirali trenutačno stanje u klubu, koji se već godinama bori s nelikvidnošću i blokadama računa. Nakon reorganizacije kluba prema članskom sustavu i donesenih odluka Gradskog vijeća Zenice o prihvaćanju partnerstva u reprogramu dugovanja Poreznoj upravi FBiH te jednoglasne odluke gradskih vijećnika da se otpišu sva dugovanja NK Čelik prema gradskim javnim poduzećima, najpopularniji zenički sportski klub ima sve uvjete da vrlo brzo izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Ako sve bude teklo kako je ranije dogovoreno na Skupštini kluba i s upravom Grada Zenice, što je svojim odlukama potvrdilo Gradsko vijeće, klub bi s 1. siječnjom 2018. godine mogao početi kreirati nove planove za nove sportske rezultate.

Trenutno su u prvom planu pregovori sa stranim investitorima, poslovnom skupinom iz Turske, koji bi trebali ovih dana precizirati svoje zahtjeve i planove, što će biti predmet javne analize svih građana Zenice.

Prema prezentiranim informacijama od predsjednika Kluba Jasmina Memišević, direktora Ismeta Džuguma i člana Nadzornog odbora Roberta Jonjića, klub se nalazi u puno povoljnijoj situaciji nego što se govori u kuloarskim kazivanjima. Ako se sve realizira prema do sada ostvarenim i realiziranim zadacima u sanaciji klupskih problema ljubitelji sporta i navijači Čelika će ubrzo imati jasno stanje o svom klubu, ali i sigurne investitore, bili oni s turskim ili domaćim kapitalom.

Prema svim pokazateljima, ključno rješenje mnogih problema je neophodno potpisivanje reprograma dugovanja Poreznoj upravi, za koji je bivša uprava zeničkog Čelika još u prvom kvartalu ove godine predala zahtjev. Za ovaj reprogram ima i odluka Gradskog vijeća Zenice da se sredstva plaćaju iz proračuuna grada koja su ostvarena od prikupljene rente poslovnih prostora na stadionu Bilino polje.

U prvom razmatranju zahtjeva za reprogam "zbog dugovanja za MIO obaveze iz tekuće godine, načina otplate navedenog duga, Porezna uprava je zahtjev odbila". Nakon podnesene žalbe Porezna uprava će vjerojatno do kraja mjeseca razmatrati ponovno zahtjev Čelika i s obzirom na značajno promijenjene okolnosti vjerojatno povoljno riješiti žalbu tako da klub i Gradska uprava Zenice napokon mogu krenuti u plaćanje reprograma u skladu s odlukom Vlade Federacije BiH.

Za problem rekonstrukcije odnosa u Nogometnom klubu Čelik u Zenici vlada veliko zanimanje, a konferenciji za medije su nazočili i predstavnici Udruge navijača "Robijaši 1988.", koji su dali podršku Upravi kluba i Nadzornom odboru na pronalaženju načina rješavanja reprograma duga, i ponovno uputili apel za pomoć Gradskoj upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću za brže rješavanju aktualne situacije u klubu.

Kopirati
Drag cursor here to close