Kad te krene...

Njemački reprezentativac 'odradio' karantenu pa dobio poziv za još jednu!

Ovaj povremeni reprezentativac Njemačke počeo je individualno trenirati u Münchenu, uz odobrenje Herthe, ali se onda ispostavili da je proteklih dana ponovno imao kontakt s jednom zaraženom osobom.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2020. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Branič Herthe Niklas Stark

Od izbijanja pandemije koronavirusa mnogi su nogometaši morali provesti dva tjedna u karanteni, ali kad ti se dogodi da moraš dvaput zaredom po 14 dana u kućni 'pritvor', onda se može kazati kako si osoba koja ima peh u životu.

Prvotimac njemačke Herthe Berlin, Niklas Stark, bio je u karanteni nakon što se utvrdilo da je njegov suigrač i veliki prijatelj Maximilian Mittelstädt pozitivan na koronavirus. Tad je u karantenu morao i njihov suigrač Marius Wolf.

Tjedan dana po isteku karantene, u trenutku kad se vratio treninzima s osobnim trenerom, Stark je dobio obavijest kako ponovno mora u dvotjednu izolaciju.

Ovaj povremeni reprezentativac Njemačke počeo je individualno trenirati u Münchenu, uz odobrenje Herthe, ali se onda ispostavili da je proteklih dana ponovno imao kontakt s jednom zaraženom osobom.

Tako da je ovaj nogometaš dosad jedini u Njemačkoj koji mora 'odležati' dvije izolacije.

Znaimljivo je, međutim, piše Bild, kako je Niklasa Starka i ranije pratila loša sudbina, odnosno da su mu se pehovi ponavljali i po pitanju debitantskog nastupa za Elf. Uvijek kad bi dobio poziv izbornika Joachima Löwa, nešto bi spriječilo njegov debi u nacionalnom dresu.

Naime, nakon što je šest puta bio nominiran za širi izbor svoje reprezentacije, ne ubilježivši nijedan nastup, prošle godine u listopadu trebao je debitirati protiv Argentine u prijateljskoj utakmici, ali je obolio od stomačne gripe uoči same utakmice.

Nekoliko dana kasnije bilo je gotovo sigurno da će nastupiti protiv Estonije, no u hotelskoj je sobi snažno udario od stakleni stol i morali su mu šivati posjekotinu. Od nastupa nije bilo ništa.

Sredinom studenoga bio je ponovno gotovo siguran da će ubilježiti prve minute protiv Bjelorusije, ali je pred taj susret u prvenstvu doživio težu ozljedu nosa, te je opet samo sjedio na klupi.

Konačno, 19. studenoga, u pobjedi Njemačke protiv Sjeverne Irske od 6:1, Niklas Stark je ušao u igru i tako upisao svoj prvi nastup za nacionalnu vrstu - u desetom pokušaju.

Za nadati se je da mu se korona karantena neće ponoviti toliko puta.

Podsjetimo, prvi profesionalni nogometaš u Njemačkoj koji je pozitivno testiran na koronavirus bio je Timo Hübers iz Hannovera.

Kopirati
Drag cursor here to close