Dobitak na lutriji?

Nižu se reakcije: "Kovačić će pod Pepom će biti nevjerojatan"

"Kovačićev dolazak u City bacit će dodatne sumnje na budućnost Ilkaya Gündogana na Etihadu", navodi The Guardian.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2023. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić novi je nogometaš Manchester Cityja. Chelsea će na ime odštete dobiti 30 milijuna eura uz još potencijalnih pet milijuna eura na ime bonusa.

Naravno, transfer hrvatskog reprezentativca analizirali su otočki mediji, prenose Sportske novosti

Pravi spoj 

"Kovačićev dolazak u City bacit će dodatne sumnje na budućnost Ilkaya Gündogana na Etihadu", navodi The Guardian.

Goal.com, pak, piše kako je za Kovačića transfer u Manchester City dobitak na lutriji.

"Čak bi i najvatreniji fan priznao da Kovačić nikada nije pružio performanse svjetske klase u kontinuitetu - što je, priznajmo, priča njegove karijere. Na kraju dana, on ima 29 godina i još godinu dana ugovora u Chelseaju i iako ovdje ne govorimo o ogromnom novcu, njegov će dolazak donekle pomoći Chelseaju da ublaži svoje brige oko financijskog fair-playa", analiziraju.

Za Manchester City, dodaju, ovo je lukav potpis.

"Kovačić svakako nije dovoljno dobar da zauzme poziciju prvotimca u momčadi Pepa Guardiole koja je puna zvijezda - njegova su dodavanja ponekad iznenađujuće loša, a nekad nudi malo prema naprijed. Trebao bi se pokazati dobrim rotacijskim igračem. Hrvat sigurno ima pravi spoj tehnike i upornosti da odradi posao na sredini terena za prvaka Engleske i nedvojbeno će uživati igrati u puno jačoj momčadi od one koje napušta", ističe Goal.com uz zaključak:

"Božić je Kovačiću doista uranio. Možda neće igrati svaku utakmicu, ali će igrati više od Kalvina Phillipsa i gotovo će sigurno osvojiti još poneki trofej."

Navijači zadovoljni 

Daily Mail istovremeno transfer Kovačića u City, odnosno Havertza u Arsenal te izvjesni prelazak Mounta u Manchester United gleda kroz prizmu Chelseajevog peglanja knjiga kako bi ispoštovali financijski fair play nakon godine u kojoj su za ulazne transfere isplatili 600 milijuna eura.

"Chelsea ovog ljeta treba prikupiti sredstva, smanjiti plaće i veličinu momčadi, a očekuje se niz aktivnosti kako bi dogovorili odlazne transfere ukupne vrijednosti oko 130 milijuna funti prije 30. lipnja."

Navijači Cityja, ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, zadovoljni su Kovačićevim potpisom.

"Ako Manchester City pokuca za nekog od vaših igrača, ne prodajete mrtvo drvo. Prodajete igrača s vrećama potencijala koji vaš klub jednostavno još ne zna kako iskoristiti i usavršiti. Rad Matea Kovačića s Guardiolom vrlo je zastrašujuća kombinacija", piše u jednom komentaru, dok drugi navijač očekuje velike stvari od hrvatskog nogometaša.

"Kovačić će pod Pepom će biti nevjerojatan", smatra.

Kopirati
Drag cursor here to close