UEFA

Nizozemac Kuipers sudi ogled 'Furije' i 'Vatrenih'

Sport / Nogomet | 19. 06. 2016. u 12:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u utorak 21 sat, ali više se priča o događajima koji su prethodili srazu koji odlučuje o prvaku skupine.

Podsjećamo, susret sa Česima je u završnici bio prekinut na nekoliko minuta zbog ubacivanja baklji na teren i međusobne tučnjave na tribinama.

No UEFA se pobrinula da dodijeli suca koji je osjetljiv na huliganske ispade što je dokazao upravo na utakmici s Hrvatskom. Naime, protiv Španjolaca sudi nam Björn Kuipers, Nizozemac koji je prekinuo kvalifikacijski susret 'Vatrenih' za EURO s Talijanima u Milanu (2014.) upravo zbog divljanja huligana, piše Tportal.

Pod pretpostavkom da za divljanje protiv Češke, osim velike novčane kazne, HNS i reprezentacija dobiju 'uvjetnu', novi neredi definitvno bi mogli izbaciti 'kockaste' s EURA i nastavka natjecanja u nokaut fazi.

Nema sumnje kako je jedan od najuglednijih europskih sudaca dobio posebne upute da se i na najmanji incident prekine utakmice, a Kuipers će to učiniti.

Dodajmo kako je od velikih utakmica Kuipers sudio finale Lige prvaka između Reala i Atletica 2014. te finale Kupa konfederacija 2013. u kojem su igrali Brazil i Španjolska.

Kopirati
Drag cursor here to close