Od 2024. godine

Ništa od Super Lige, ali UEFA uvodi treće europsko natjecanje

FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo je propast, nešto se treba promijeniti, uvjeren je predsjednik Saveza europskih klubova Andrea Agnelli.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2018. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do Super Lige neće doći. To je ili fikcija ili san, kako već želite. Imamo neke ideje, no Super liga je van pitanja i svatko će imati priliku natjecati se u svakom europskom natjecanju'', rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin te objasnio:

"Nažalost u ovom svijetu bogati često postaju još bogatiji, a mislim da smo mi jedna od rijetkih organizacija koja se bori s tim problemom. To bi bilo jako čudno natjecanje, zatvorenog tipa. Sve moraju odlučivati rezultati, to je jedini način!"

A na njihovoj je strani i Savez europskih klubova, kojeg vodi Juventusov predsjednik Andrea Agnelli:

"Želimo pokazati da je naša vizija za budućnost nogometa slična. Nije nužno ista, nekad se ne slažemo, no čvrsto vjerujemo u europski model sporta. A europski nogomet može ići dalje samo ako ostanemo ujedinjeni'', piše Goal.com.

Savez europskih klubova (ECA) i UEFA dogovorili su suradnju do 2024. i dalje, a Super liga je za obje organizacije - izvan priče. No postoje planovi za uvođenje trećeg europskog natjecanja, kao i za reformiranje Lige prvaka!

"Mi vjerujemo u ovaj sadašnji model. A FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo je propast. Trebamo razgovarati o tome", rekao je Agnelli te nabrojao o čemu su još predsjednici dvaju čelnih europskih nogometnih organizacija razgovarali:

"Trebamo balansirati domaća natjecanja s međunarodnima te urediti kalendar reprezentativnih utakmica, kao i datume prijelaznih rokova."

A Football Leaks, stranica koja je objavila dokumente o Super ligi, prema Agnelliju naišla je na podatke iz - 2015.!

"To su zastarjeli dokumenti planova iz 2015., a od tad se puno toga promijenilo. Da hakirate račun moje e-adrese, ne biste našli ništa!"

Kopirati
Drag cursor here to close