Svi su vidjeli penal?

Nijemci se pitaju: Kako je moguće da tri suca ne vide čisti penal?

Ako bi i Liga prvaka imala VAR na utakmicama, ovo se ne bi dogodilo, odnosno već nakon nekoliko trenutaka pregledavanja snimke akcije Bayern bi dobio znak da njegov izvođač treba poći prema bijeloj točki.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2018. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački mediji još od sinoć bruje o očitome jedanaestercu za Bayern protiv Reala, kojeg turski sudac nije ''vidio''.

Ako se pođe od toga da je sudac Cüneyt Çakır u vrijeme izvođenja te akcije imao najlošiji položaj, na slici koju su označili žutim krugovima (suci) i crvenim strelicama (pogled prema Marcelu), ''jasno'' se pokazuje kako su čak tri suca ipak mogli vidjeti kako Kimmichov centaršut pogađa u Marcelovu ruku.

Zaključak: Ako bi i Liga prvaka imala VAR na utakmicama, ovo se ne bi dogodilo, odnosno već nakon nekoliko trenutaka pregledavanja snimke akcije Bayern bi dobio znak da njegov izvođač treba poći prema bijeloj točki. Dakako, da su Bavarci poveli s 2:1 u samome finišu drugog poluvremena, tko zna što bi bilo do kraja utakmice.

Jedino pravo pitanje u ovoj situaciji zapravo je: Bi li Çakır svirao penal da se sve to zbilo na suprotnoj strani? Moguće je da će većina nas kazati - svirao bi. Ali, inteligentnome sucu kao što je turski djelitelj pravde, najvjerojatnije bi se vratila slika Realova penala protiv Juventusa i skoro da je isključeno da bi ga svirao protiv Bayerna.

Marcelovo iskreno priznanje da ga je lopta pogodila u ruku, pojačava dojam nepravde. Međutim, svim ljubiteljima nogometa jasno je da se ovakve situacije događaju i događat će se. Je li VAR konačan odgovor na njih, vremenom će se pokazati.

"Kad to sad ovako na miru pogledam, naravno da je bio jedanaesterac", izjavio je razočarani Bayernov trener Jupp Heynckes (72).

U globalu gledano, Heynckes je u pravu, jer su nogometna pravila jasna, ali je u pravu i Marcelo kad kaže kako su se sudačke greške događale i na štetu Reala.

Najvažnije je u svemu kako će UEFA ubuduće gledati na uvođenje VAR-a u svoja natjecanja. Predsjednik Aleksander Čeferin nije zagovornik uvođenja video asistenta.

"U idućoj sezoni nećemo koristiti pomoć video asistenta u Ligi prvaka. Uočavam puno konfuzije u njegovoj primjeni", kazao je Čeferin.

Kopirati
Drag cursor here to close