Remi na Campu Nou

Ni Messijev 700. gol u karijeri nije pomogao: Barcelona - Atletico 2:2

Barcelona i Atletico Madrid odigrali su neodlučeno 2:2 na Cmpu Nou i tako učinili dodatnu uslugu Real Madridu koji se sada može još odvojiti na tablici La Lige. Lionel Messi postigao je svoj 700. pogodak u karijeri, ali to nije bilo dovoljno.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mundo Deportivo / Prosvjedi igrača Barcelone zbog ponovljenog penala

Barcelona je povela autogolom Diega Coste u 11. minuti, a u 17. minuti je dosuđen penal za goste nakon što je Arturo Vidal srušio Carrasca.

Ter Stegen je obranio penal nesretnom Costi, ali su suci u VAR sobi uočili da je Nijemac minimalno izašao s gol-linije, pa je penal ponovljen. Uslijedili su veliki prigovori Messija i društva, ali sudac nije promijenio svoju odluku.

Ponovljeni penal nije pucao Costa, nego Saul Niguez koji je bio puno sigurniji poravnao rezultat na 1:1.

U drugom dijelu svirana su još dva penala. Prvo je Messi zabio za novo vodstvo Barcelone, na zaista majstorski način.

Kada je stigao do lopte umjesto snažnog i preciznog udarca argentinski genijalac odlučio se za ni manje ni više - Panenku. Oblak na vratima Atletica nije imao nikakvih šansi.

Uporni Atletico nije odustajao i preko Carrasca na kojem je napravljen i drugi penal došli do velike prilike za poravnanje.

Saul Niguez je ovog puta imao puno sreće kod izvođenja jer je Ter Stegen skoro obranio njegovu loptu, ali uspjela je nekako ući u gol.

Utakmica je završila 2:2, iako su obje ekipe do kraja susreta stvorile nekoliko izglednih situacija. 

U 33. kolu su nogometaši Seville svladali domaći Leganes sa 3-0 (2-0).

Dvostruki strijelac za Andalužane bio je Oliver Torres (23, 35), a za 3-0 je pogodio Munir El Haddadi u 82. minuti.

Mallorca je kao domaćin nadigrala Celtu Vigo s uvjerljivih 5-1 (3-0), a hrvatski napadač Ante Budimir bio je dvostruki strijelac za pobjedničku momčad.

Preostali strijelci za Mallorcu bili su Cucho (27), Pozo (40) i Sevilla (60), dok je jedini pogodak za goste postigao Iago Aspas u 50. minuti iz jedanaesterca. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close