Ušao sa klupe

Neymar debitirao za A Hilal

Jorge Jesus ga je držao na klupi do 64. minute kada je ušao kao zamjena za zemljaka Michaela, kod rezultata 2:0. Na kraju je završilo 6:1.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna velika zvijezda debitirala je ove sezone u Saudijskoj Arabiji. Brazilac Neymar je jedan od posljednjih u nizu koji je potpisao ugovor u Saudijskoj Arabiji, vrijedan 300 milijuna eura s Al-Hilalom. Fiksno će zarađivati po 150 milijuna eura u sezoni, a na to su mogući bonusi koji bi išli i do 200 milijuna eura.

Prije Neymara u njegov novi klub su stigli Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly. Svoj prvi nastup Neymar je upisao protiv Al Riyadha. Jorge Jesus ga je držao na klupi do 64. minute kada je ušao kao zamjena za zemljaka Michaela, kod rezultata 2:0. Na kraju je završilo 6:1.

Golove za domaćine zabili su Mitrović iz jedanaesterca i Al Shahrani na dodavanje Milinkovića Savića. Al Hilal je dokrajčio nedoraslog protivnika saudijsko-brazilskom kombinacijom. Prvo je Malcom asistirao Nasseru Al Dawsariju, potom je Neymar asistirao Malcomu, a onda je Salem Al Dawsari zabio iz jedanaesterca a onda je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio drugi gol na utakmici (i na Sofascoreu zaradio 10). Konačni rezultat postavio je Zaqan minutu kasnije.

Video: Neymar debitirao 

Pored ove utakmice odigrane su još dvije u šestom kolu. Bilić s Batnom razbio Al Khaleej. Slaven Bilić stigao je do treće pobjede u Saudijskoj Arabiji, druge u nizu svladavši u gostima AL Khaleej s 3:1 Ibrahima Šehića. Mourad Batna zabio je za Al Fateh dva gola u ranoj fazi utakmice (10. i 13. minuta), a sve je bilo riješeno u 66. kada je Bebdebka zabio na asistenciju Zelarajana


Treću utakmicu su igrali Al Fayha - Al Shabab, gosti su slavili golom Saïssa, Gojko Cimirot je za poraženu ekipu igrao do sedamdesete minute.

Kopirati
Drag cursor here to close