West Ham se vratio s 3:0

Spursi prokockali tri gola prednosti u sudačkoj nadoknadi

Spursi su nakon svega 16 minuta imali 3-0 i činilo se kako će rutinski doći do pobjede s kojom bi skočili na drugo mjesto ljestvice, ali ...
Sport / Nogomet | 18. 10. 2020. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tottenham je ispustio 3:0 na domaćem terenu protiv West Hama u 5. kolu engleskog Premiershipa i na kraju s konačnih 3:3 podijelio bodove s West Hamom.

Utakmicu je puno bolje otvorio Tottenham koji je već u 16. minuti vodio s 3:0 i izgledao kao ekipa koja do kraja utakmice mora samo odraditi posao.

Prvi gol zabio je Son Heung-min na asistenciju Harryja Kanea, a drugi Kane na asistenciju Sona. Treći pogodak je također Kaneovo djelo, ali je ovoga puta asistent bio Sergio Reguilon.

Ipak, West Ham se nije slagao s tom procjenom pa je do kraja prvog dijela imao nekoliko dobrih prilika, ali nijednu nije uspio završiti pogotkom.

U drugom dijelu Jose Mourinho je povukao svoju momčad i odlučio 45 minuta provesti čekajući da susret završi, ali na kraju je ostao bez dva boda.

Veliki povratak West Hama krenuo je u 82. minuti kada je Fabin Balbuena zabio prvi pogodak West Hama na asistenciju Aarona Cresswella.

Drugi pogodak West Hama bio je autogol Davinsona Sancheza u 85. minuti utakmice, a konačnih 3:3 golčinom je postavio Manuel Lanzini u 94. minuti utakmice.

Treba reći i da je Gareth Bale prvi put zaigrao u dresu Tottenhama. Velšanin koji se nakon sedam godina vratio u klub iz Real Madrida ušao je u igru u 72. minuti.

U prve dvije nedjeljne utakmice nije bilo pobjednika, a obje su završile 1-1. Snage su odmjerili Sheffield United i Fulham, te Crystal Palace i Brighton.

Fulham je poveo u 77. minuti golom Lookmana, Sheffield United je spasio Sharp pogotkom iz jedanaesterca u 85. minuri.

U drugom susretu Crystal Palace je poveo preko Zahe iz jedanaestera u 19. minuti, a bod gostima donio je Mac Allister u 90. minuti.

Večeras se još sastaju Leicester City i Aston, a u ponedjeljak igraju West Bromwich Albion - Burnley, te Leeds United - Wolverhampton.

Na ljestvici vodi Everton sa 13 bodova, Liverool je drugi sa 10 bodova, dok Aston Villa, leicester i Arsenal imaju po devet bodova. Tottenham je šesti s osam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close