1000 minuta u 11 utakmica

Neumorni Blaić: "Ne osjećam umor, uvijek dajem sve od sebe"

Sport / Nogomet | 30. 09. 2015. u 10:34 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svih 10 utakmica u dosadašnjem dijelu Premijer lige trener Zrinjskog Vinko Marinović koristio je pet igrača – Zvonimira Blaića, Danijela Stojanovića, Miloša Žeravicu, Gorana Zakarića i vratara Gorana Karačića, no samo je jedan odigrao svih 900 minuta.

24-godišnji desni bočni nastupio je na svim utakmicama od početka do kraja. Računajući i utakmicu Kupa, sve sudačke nadoknade, to je skoro 1000 minuta u dva mjeseca!

Trener Marinović nema alternaciju za Blaića i zbog njegovih odličnih igara, ali i zbog činjenice da je drugi desni bočni, Ivo Zlatić, izvan stroja zbog ozljede. No bez obzira što igra svih 90 minuta po utakmici brzonogi Šibenčanin i dalje ne pokazuje znake umora.

'Igrao sam svaku dosad, no ne smeta mi. Svaki igrač voli biti na terenu i sretan sam što mogu pomoći svojim suigračima u svim utakmicama. Spremljen sam dobro i ne osjećam umor. Uostalom, tek je trećina sezone', kaže nam Blaić.

Prije odlaska na prvenstvenu pauzu Zrinjski će ove subote gostovati u Vitezu, kod ekipe koja ih nikada nije pobijedila u Premijer ligi. No, bit će ovo vrlo specifična utakmica, jer će Zrinjski nastupiti protiv momčadi koja bi se mogla nazvati Zrinjski II.

Naime, Vitežane vodi bivši trener Zrinjskog Branko Karačić, a u prvom sastavu je šest ili sedam nekadašnjih igrača mostarske ekipe. Neki od njih rastali su se na korektan način, no neki i nisu, a svi oni imat će poseban motiv protiv gostiju iz Mostara.

'Bit će stvarno posebna utakmica, jer igrat ćemo protiv bivših suigrača i bivšeg trenera. I on će vjerojatno imati dodatan motiv protiv nas, ali i mi imamo svoje motive, imamo svoje planove i želimo s pobjedom otići na pauzu', dodao je Blaić.

Zrinjskom je ostalo samo prvenstvo jer je ispao iz Kupa BiH od Sarajeva nakon izvođenja jedanaesteraca. Jedini od 12 izvođača koji je promašio udarac bio je upravo Blaić.

Mladom Šibenčaninu taj promašaj teško je pao, no pomogao mu je pljesak navijača Zrinjskog i skandiranje Ultrasa njegovog imena.

“Želim im još jednom zahvaliti, puno mi znači njihova podrška i poručujem im da ću uvijek davati sve od sebe na svakoj utakmici. Nisam mogao zaspati cijelu noć nakon te utakmice. Želio sam najbolje, kao što uvijek želim najbolje svojoj ekipi, ali nekada ne ide kako želite”, kaže Blaić.

Kopirati
Drag cursor here to close