Rivalstvo koje traje

Neretvanski El Clasico: Obilježili su ga mrtvački kovčeg, ali i navijanje protiv vlastitog kluba

Rivalstvo koje traje desetljećima zaustavit će na 90 minuta život u tom kutku svijeta jer se sastaju Nerevanac Opuzen i Neretva Metković.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Pamti se i mrtvački kovčeg na kojem je pisalo Neretva

Ovu nedjelju od 17 sati na kultnoj opuzenskoj Podvornici igrat će se jedan od najvećih nogometnih derbija u Dalmaciji – Neretvanski El Clasico.

Rivalstvo koje traje desetljećima zaustavit će na 90 minuta život u tom kutku svijeta jer se sastaju Nerevanac Opuzen i Neretva Metković.

Video: HNTV reportaža: Derbi neretvanske doline između NK Neretvanac - NK Neretva

Pobjeda u ovom derbiju znači više od tri boda, ali u ovom slučaju značit će i bodovno poravnanje dva velika rivala na ljestvici 3. NL Jug, na kojoj Neretva ima tri boda više od Neretvanca poslije 25 odigranih kola.

Ova dva velika lokalna rivala kroz povijest pamte brojne derbije, započeli su osamdesetih i devedesetih godina kad su tribine Podvornice i Iza Vage bile krcate, a danas ovaj okršaj privuče između 800 i 1200 navijača i nogometnih turista koji žele iskusiti intenzitet bitke za dolinu Neretve.

Animozitet je toliki da je lansirao famozni transparent "Hvala ti mama što nisam Opuzenac", a pamti se i mrtvački kovčeg na kojem je pisalo Neretva.

Zbog izgreda na derbijima pojedini ljudi nisu smjeli u Opuzen i obratno, a svojedobno su Opuzenci navijali protiv svog kluba samo da Neretva ne uđe u ligu više.

Kopirati
Drag cursor here to close