Manijaci i Red Army

Neredi u Mostaru: Potukli se pa izdali zajedničko priopćenje

Izvještaj potpisuju UNFKZ The Maniacs i KN Red Army
Sport / Nogomet | 05. 09. 2023. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon navijačkih nereda između Manijaka i Red Armyja koji su se dogodili u nedjelju u Mostaru obje navijačke skupine izdale su zajedničko priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Manijaci (80 ljudi) uspijevaju ući u grad neprimijećeno te parkiraju auta u naselju Dolina Sunca koje je udaljeno cca 2km od Kluba Navijača "Red Army".

Napuštaju vozila potpuno goloruki i u grupi se kreću u smjeru KN "Red Army".

U putu sreću momka koji izgledom, odnosno načinom oblačenja liči na navijača i govore mu: "nazovi svoje i javi da nemamo oružja".

Je li informacija prenesena ne možemo pričati o tome.

Prilaze na otprilike 700 metara od cilja gdje susreću jednog od pripadnika RA na skuteru koji govori "eto nas". Nedugo nakon toga se čuje zvuk rotacija u dvije marice zaustavljaju Manijake u blizini parka Alekse Šantića te ih prebacuju u park kako bi se sklonili sa prometnice na kojoj je već bio otežan promet zbog velikog broja zaustavljenih Manijaka.

Manijaci se grupiraju u parku i čekaju što će se dogoditi dok ih čuvaju pripadnici MUP-a HNŽ.

Red Army brzo saznaje da su Manijaci došli u grad i da se kreću prema Klubu navijača, te planiraju kako i gdje ih sačekati.

Spremaju "sačekušu" otprilike na 50-100m od kluba navijača, te nakon saznanja da su zaustavljeni od strane policijskih službenika HNŽ kod parka Alekse Šantića, odlučuju da se upute prema njima.

Sreću patrolu koju ignoriraju i nastavljaju put prema Manijacima. U jednom trenutku sa druge strane ulice u odnosu na Manijake odnosno park Alekse Šantića se pojavljuje Red Army (35-40 ljudi), vidno naoružani drvenim i improviziranim palicama, bakljama, bocama i par kamenja i odlučni za napad na što Manijaci reagiraju dizanjem ruku u zrak govoreći da nemaju oružje i da žele fer tuču.

Vidjevši da Red Army ne reagira na znakove koje daju, Manijaci ipak kreću u sukob s njima onako kako su i došli - bez oružja.

Obzirom da dva člana nisu imala povjerenja u takav odnos sa Red Armyjem, iz sigurnosnih razloga su ponijeli po teleskopsku palicu, i 2 potezne baklje. Izvadili su kaiševe jer su jedino to imali pri ruci i krenuli u sukob.

Prvi nalet Red Armyja odbijaju, odnosno ne povlače se toliko da Red Army ima prostora za potpunu ofenzivu. Policija pokušava spriječiti sukob, ali bezuspješno.

Manijaci kreću u ofenzivu i povlače Red Army par metara ali se opet grupiraju i nastavljaju sukob. Manijaci uspijevaju doći do oružja koje posjeduju pripadnici Red Armyja (nekoliko komada) i napadaju ih njihovim palicama.

U jednom trenutku jedan momak (pripadnik Red Armyja) pada na pod i tuča se zaustavlja kako bi momka izvukli, međutim, kada se prišlo momku da se pomogne, u čemu su sudjelovale navijačke grupe uvidjelo se da je momak teško ozlijeđen nakon čega je sukob u potpunosti zaustavljen.

Momak se odvozi autom u bolnicu, nakon čega se razmjenjuje par rečenica između grupa, pružaju ruke i odlazi svatko na svoju stranu.

Važno je napomenuti da je Red Army bio na usluzi Manijacima nakon sukoba - nudili su pomoć, donosili vodu...

Manijake privode u prostorije policijske uprave HNŽ, legitimiraju i zadržavaju nakon čega ih pod pratnjom provode do Sarajeva.

Izvještaj potpisuju UNFKZ The Maniacs i KN Red Army

Podsjetimo, četiri osobe ozlijeđene su nakon navijačkih nereda u Mostaru, a od toga dvije osobe zadobile su teške, a dvije lakše tjelesne ozljede dok na obližnjim automobilima i objektima nastala materijalna šteta.

Kopirati
Drag cursor here to close