U koroni bez pobjede

Nemoguća misija: BiH 10 utakmica i godinu i pol bez pobjede

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pokušat će protiv svjetskog prvaka Francuske doći do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i prve uopće nakon godinu i pol dana.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2021. u 10:07 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda BiH protiv Francuske bila bi pravo čudo iz više razloga, ali i zbog činjenice da Bosna i Hercegovina nikoga nije pobijedila čak godinu i pol dana.

Zadnju pobjedu ostvarili su još tamo u studenom 2019. godine. Protivnik je bio Lihtenštajn (3:0), izbornik Robert Prosinečki, a igralo se "normalno" pred navijačima. Od tada BiH je nanizala čak 10 utakmica bez ijedne pobjede. 

Pod vodstvom Duška Bajevića ostvareno je čak pet poraza uz tri remija, od čega je jedan (1:1) bio onaj protiv Sjeverne Irske kada je BiH ispala u dodatnim kvalifikacijama na jedanaesterce. 

Od dolaska Ivajla Peteva odigrali su dva remija, kvalifikacijsku utakmicu protiv Finske (2:2) i prijateljsku (te besmislenu) protiv Kostarike (0:0).

Video: Gol Edina Džeke u Parizu

S Francuskom je BiH igrala je četiri puta, dvaput je bilo neriješeno, a dvaput je slavila Francuska. Zanimljivo, oba puta je BiH izbjegla poraz u gostima, zadnji put na Saint Denis stadionu u Parizu prije 10 godina. Bilo je 1:1, za 1:0 pogodio je Edin Džeko, da bi bod Francuzima donio Samir Nasri iz jedanesterca.

Kopirati
Drag cursor here to close