Tražili ga pijanog po grmlju

Nekad najaveći engleski talent potpisao za danski klub

Kada je imao 16 godina i 256 dana, Wilshere je nadmašio Cesca Fabregasa i postao najmlađi debitant u dresu Arsenala u povijesti engleske Premierlige.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2022. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Jack Wilshere

Jack Wilshere bio je veliki talent i nada engleskog nogometa, a Arsene Wenger opisao ga je kao igrača ''španjolske tehnike i engleskog srca''. Sada je odlučio potpisati za danski Aarhus.

Slavni engleski nogometaš odlučio se na neobičan potez i otišao u sedmu momčad danskog prvenstva.

Potisao je do ljeta ove godine, a možda se odluči i za produženje ugovora.

Poznato je da Wilshere voli uživati u duhanskom dimu i alkoholu, a potvrdio je to i njegov bivši suigrač Wojciech Szczesny. On je dao intervju za YouTube kanal Foot Truck, u kojem je otkrio brojne zanimljive anegdote iz svoje nogometne karijere.

''Wilshere je moj najbolji prijatelj uz Gregorza Krychowiaka. Na mojoj svadbi toliko se napio da smo ga posvuda tražili dva sata, a našli smo ga kako spava u grmlju", rekao je, prenosi Gol.hr.

Brojni nogometni stručnjaci bili su uvjereni da će Jack Wilshere postati jedan od najboljih veznjaka svog doba, ali karijera mu je otišla u krivom smjeru.

Kada je imao 16 godina i 256 dana, Wilshere je nadmašio Cesca Fabregasa i postao najmlađi debitant u dresu Arsenala u povijesti engleske Premierlige.

Bio je potom na posudbama u Boltonu i Bournemouthu, a kada se vratio s posudbe još je uvijek igrao za Arsenal koji mu narednog ljeta nije produžio ugovor, tako da je završio u West Hamu.

Ondje je odigrao samo dvadeset utakmica, a uzrok tome bile su, naravno, ozljede.

Zbog toga su prekinuli suradnju u listopadu 2020., a šest mjeseci kasnije opet je osvanuo u Bornemouthu. Razmišljao je o prekidu karijeru, ali onda je stigao poziv iz trećeg razreda engleskog nogometa.

Danas s 30 godina želi ponovno igrati na velikoj razini, a za novi početak je odabrao danski nogomet.

U karijeri je imao i 34 nastupa i dva gola za reprezentaciju Engleske u koju će se s trenutnom formom teško vratiti.

Kopirati
Drag cursor here to close